Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

A német szolgáltató szektorban emelkedtek az árak az euró miatt

2002.07.09. 15:07
Kapcsolódó cikkek (1)
Az euró bevezetése nem befolyásolta jelentős mértékben a német fogyasztói árindex alakulását, azonban a szolgáltató szektorban komoly áremelések történtek - áll a német statisztikai hivatal féléves jelentésében.
A statisztikai hivatal szerint az elmúlt hónapok áremelkedéseinek éves szintű vizsgálata azt mutatja, hogy az euró bevezetése összességében nem befolyásolta jelentős mértékben a fogyasztói árindex alakulását, bár egyes élelmiszerek az euró megjelenése miatt drágultak - írja az Ananova.com.

Az első fél év adatainak vizsgálatából azonban az is kiderül, hogy a szolgáltató szektorban jelentős mértékű áremelkedés történt a valutacsere következtében, és nincs arra utaló jel, hogy a folyamat visszaforduljon. A statisztikai hivatal jelentése azzal számol, hogy ebben a szektorban az árak hosszú távon tovább fognak növekedni.

Mint ismert, az euró bevezetése utáni áremelkedések az eurózóna országai között különösen Németországban váltottak ki nagy felháborodást a közvéleményből. A németek még gúnynevet is adtak az eurónak: a drága német megfelelőjének (teuer) és az európai valuta nevének keresztezéséből teurónak nevezték el új pénzüket.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!