Miklós
-7 °C
2 °C

A legszegényebb falunak nincs szüksége pénzre

2002.01.03. 12:27
Thaiföld legszegényebb falva visszautasította a felajánlott kormányhitelt, annak ellenére, hogy a falubeliek éves átlagkeresete hét font, azaz nagyjából 2700 forint.
A Nan tartományban található Ban Koknak 16 ezer fontot (6,2 millió forint) ajánlott föl a thai kormány az infrastruktúra fejlesztésére és a falubeliek képzésére - közölte az Ananova. A falu vezetője, Suan Panasan azonban közölte, hogy a falu nem akar eladósodni, így a hitelt sem veszi fel.

Boldog falu

Ban Kok egy 2000-es felmérés szerint Thaiföld legszegényebb falva, ahol az egy főre jutó éves jövedelem összesen hét brit fontnak (körülbelül 2700 forint) megfelelő baht. Panasan a felméréssel kapcsolatban elmondta, hogy annak eredménye nagyon meglepte, mivel tudomása szerint a főleg rizs-, kukorica, és babtermesztéssel foglalkozó falusiak nagyon boldogok.

Nem akarják, de nem is tudnák felvenni a pénzt

Tavaly a thai belügyminisztérium régiófejlesztéssel foglalkozó osztálya már átutalt egy 4400 fontos (1,7 millió forint) segélyt, azonban ehhez a falu azóta sem nyúlt. Ban Kokban egyébként nincs is olyan testület, amely egy kölcsönt vagy segélyt hivatalosan felvehetne.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.