Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Privatizál a dalai láma

2002.07.16. 10:26
Kapcsolódó cikkek (1)
A száműzetésben tevékenykedő tibeti kormány úgy döntött, hogy a gyenge eredmények miatt privatizálja valamennyi Indiában és Nepálban működő üzleti vállalkozását.
A kormány egészségügyi és pénzügyminisztere, Lobsang Nyandak a BBC Online-nak elmondta, a következő 3-4 évben 10 millió dollárt remélnek 22 - többségében kézműipari termékekeket előállítő - vállalat értékesítéséből. A privatizáció során a száműzetésben élő tibetiek elsőbbséget fognak élvezni.

A miniszter cáfolta, hogy a rossz vezetés lenne a gyenge üzleti eredmények oka, mindenestre a vállalkozások az elmúlt 6 évben igen kevés nyereséget hoztak.

A költségvetés töredékét fedezik a vállalkozások

A kormány erre az évre 15 millió dolláros költségvetést tervez, melyhez az üzleti vállalkozások kevesebb mint 5 százalékkal járulnak hozzá. A fennmaradó 95 százalék adományokból, befektetések hozamából, nemzetközi szervezetek és külföldi kormányok segélyeiből áll össze.

A kormány által működtetett vállalkozásokban összesen 396 alkalmazott dolgozik. Többségük állása nem kerül veszélybe a privatizáció miatt, de akiknek munkájára az új tulajdonos nem tartana igényt, annak a kormány állást vagy valamilyen kompenzációt biztosít.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!