Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Eltévedt a masiniszta

2001.11.12. 14:31
Különös ízelítőt kaptak egy brit vasúttársaság ügyfelei abból, hogy a privát közlekedési vállalatok ügyfelei is kerülhetnek megdöbbentő helyzetekbe. A South Western Trains egyik járatának vezetője ugyanis egyszerűen eltévedt. Az utasokat végül taxikkal szállították el a kívánt állomásra.
Viriginia Waterbe tartott az a vonat, amelynek vezetője képes volt véghezvinni a szinte lehetetlent és eltévedt a síneken. A vasúttársaság végül kénytelen volt leállíttatni a szerelvényt, taxikat hívni és az utasokat elfuvarozni a célállomásra.

Két buszból birodalom

A vonatot a South West Train (SWT) nevű magántársaság üzemeltette, amely a Stagecoach csoport leányvállalata. A Stagecoach-ot 1980-ban alakították meg Skóciában mindössze kettő darab autóbusszal. A cég mára a világ egyik legnagyobb, busz- és vasúti cégeket tömörítő konglomerátumává vált, tavalyi forgalma meghaladta a 2 milliárd fontot (816 milliárd forintot). A vállalatcsoporté a legnagyobb - ez a South West Trains - és a legkisebb brit magán-vasúttársaság.

Csak hazai pályán

Az SWT szóvivője a kínos eset után elismerte, hogy hiba volt a masinisztát ismeretlen terepre küldeni. Az egyik utas a Daily Telegraphnak nyilatkozva értetlenkedett, hogy egyáltalán hogyan lehetséges eltévedni a síneken. Peter Hart nem örült annak, hogy élőben tapasztalhatta meg a választ kérdésére, sőt kilátásba helyezte, hogy ezentúl autóval fog munkába járni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.