Vilma
-8 °C
3 °C

Porsche unokája helyett a BMW volt főnöke vezeti a Volkswagent

2001.09.10. 11:19
Nem újítja meg szerződését a Volkswagen élén Ferdinand Piech, a VW Bogarat tervező Ferdinand Porsche unokája. Helyére a BMW korábbi vezetője lép, akit a luxusmárkától a Rover kudarca miatt rúgtak ki.
Bernd Pischetsrieder, az új főnök 2000 júliusában lépett be a céghez, miután a BMW megvált tőle. Az 53 éves bajor üzletember ottani bukásának oka a brit Rover feltámasztására tett költséges kísérlete volt.

Elégedett szászok

A Volkswagen legnagyobb részvényese, Alsó-Szászország kormányzója szerint nem várhatók drámai változások a társaságnál, amely egyébként "remekül teljesít". Pischetsrieder jelenleg a VW spanyol cégénél, a Seatnál vezető.

A gép helyett az ember

"Alapvetően elődöm nyomdokán fogok haladni" - nyilatkozta Pischetsrieder. Annyit azonban hozzátett, hogy míg Piech technikai szakember, számára az ügyfél a legfontosabb.

Az unoka lelép

A távozó Piech a VW Bogarat tervező Ferdinand Porsche unokája. A menedzsernek a kilencvenes évek elején a minőségellenőrzés fejlesztésével és a költségek lefaragásával sikerült kihúznia a Volkswagent a válságból.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.