Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Felére esett vissza a Volkswagen nyeresége

2002.10.30. 12:36
Közel felére esett vissza a Volkswagen nyeresége az elmúlt, júliustól szeptemberig tartó üzleti negyedévben. A legnagyobb európai autógyár márkái iránti kereslet az amerikai piacon is visszaesett.
A Volkswagen AG nyeresége a harmadik negyedévben a várakozások alatti szintre, közel a felére esett vissza. A legnagyobb európai autógyár ennek ellenére is kitart korábban kiadott éves eredmény előrejelzésének teljesíthetősége mellett.

A Volkswagen különböző márkái, így többek között az Audi, Seat, Skoda és VW korosodó modelljei iránti kereslet a legfontosabb - az európai, az észak-amerikai és a dél-amerikai - piacokon esett vissza.

Elsősorban ennek köszönhető, hogy az adó előtti nyereség az elmúlt év azonos időszakához képest 48 százalékkal 711 millió euróra esett vissza. Az értékesítési árbevétel a várakozásoknak megfelelően ennek ellenére is 2,2 százalékkal 21,209 milliárd euróra emelkedett.

Jövőre javul a helyzet

A vállalat megerősítette azt a prognózisát, amely szerint az idén valamivel kevesebb mint ötmillió autót gyártanak majd, és az adózás előtti eredmény 4 milliárd euró körül alakul majd. A jövő évben a várakozások szerint valószínűleg javul a helyzet, mivel megújul több modell is.

A Volkswagen részvénye 36,20 eurón zárt kedden és 35,55 eurón nyitott szerdán a Xetra kereskedelemben. A kora délelőtti órákra az árfolyam 37,08 euróra emelkedett, ami 2,43 százaléknak felel meg. A papír 52 heti árfolyam csúcsa 62,15 euró, mélypontja pedig 31,56 euró. Az utolsó osztalék 1,30 euró volt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.