Dömötör
12 °C
14 °C

A kikötői hatóság olajtartályokat tett a toronyházba

2002.09.11. 13:20
Egy New York-i áramszolgáltató több százmillió dollárt követel, mert szeptember 11-én a WTC-komplexumhoz tartozó 7-es épület összeomlásakor megsemmisült egy alközpontja. A cég szerint a torony összeomlását az épületben szabálytalanul elhelyezett óriási olajtartályok kigyulladása okozta.
A Consolidated Edison Co. áramszolgáltató és biztosítói - köztük az Aegis Insurance Services Inc. és a Lloyds - pert indít a Világkereskedelmi Központot építtető és üzemeltető kikötői hatóság ellen. A szolgáltató egy alközpontja semmisült meg a 47 emeletes torony összeomlásakor, ezért a cég 314 millió dollár kártérítést követel.

A felperes szerint a New York-i hatóság súlyosan megszegte az épületek üzemeltetésére vonatkozó biztonsági szabályokat. 1999-ben a 7-es épület 23. emeletén alakították ki a városvezetés vészhelyzetek esetén használandó bunkerét. A parancsnoki központ energiaellátásnak biztosítására hatalmas dízeltartályokat helyeztek el az épületben, és a Consolidated Edison (Con Ed) szerint ezek okozták az épület vesztét.

Szakértők szerint a 7-es torony szeptember 11-én csak kisebb szerkezeti sérüléseket szenvedett, az épület a tűz miatt omlott le. A Con Ed azt állítja, hogy a kikötői hatóság figyelmen kívül hagyta a vonatkozó építészeti szabványokat és tűzvédelmi rendeleteket. A kikötői hatóság képviselője közölte: minden szabályt betartottak, a tartályok elhelyezését a város illetékesei és a tűzoltóság is engedélyezte.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.