Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

WTC-per az augusztusi bérleti díj miatt

2003.05.29. 11:42
Az ikertornyok irodáit kiadó Larry Silverstein beperelte az egyik bérlőt, amiért az nem fizette be a 2001 augusztusi díjat. Az alperes alkalmazottainak kétharmadát vesztette el a szeptember 11-i terrortámadásban.
Silverstein ingatlankezelő társasága több mint egymillió dollárt, az augusztus 1-től szeptember 10-ig tartó időszak bérleti díját követeli a Cantor Fitzgerald brókercégtől egy manhattani bíróságon, közölte a BBC. A World Trade Center LLC szerint minden bérlő elismerte, hogy a támadás ellenére ki kell fizetnie az öt hét díját.

658 áldozat

"A Fitzgerald nem volt hajlandó fizetni, ezért kénytelenek vagyunk perelni" - közölte Silversteitn szóvivője. Az alperes nem kommentálta a keresetről szóló hírt. A Cantor Fitzgerald a WTC északi tornyának felső részében bérelt négy emeletet.

A 2001 szeptember 11-i támadás ezt a vállalatot érintette legkomolyabban: a cég 658 alkalmazottját, a teljes munkaerő kétharmadát vesztette el.

Egy támadás történt

A támadás után egy évvel a bíróság úgy döntött, hogy a két torony lerombolása biztosítási szempontból egy eseménynek számít, vagyis az ügyben érintett biztosító társaságoknak csak egyszeres biztosítási összeget kell kifizetniük. Larry Silverstein a két toronyra kétszer 3,5 milliárd dolláros kártérítés kifizetését követeli.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.