Ez még nem az igazi nyár, de jövő héten érkezik az is

2015.06.27. 09:32

Kellemes, kora nyári idő várható a hétvégén, viszonylag sok esővel, de ne is foglalkozzunk ezzel, mert jövő héten állítólag érkezik a kánikula. A nagy meleg előtt tehát jól esik még hétvégén egy kis eső, főleg a Dunántúlon. Az ország másik felén viszont naposabb idő várható, némi megnövekvő felhőzettel kirándulásra alkalmas, kellemes 25-27 fokos hőmérséklettel.

Vasárnap már többfelé fog esni, mondhatnánk, hogy az egész országban, de ezt nem akarjuk mondani. Mindazonáltal a 22-26 fokos hőmérséklet mellett mindenhol előfordulhat eső, zápor zivatar. Ráadásul még szél is lesz, az ország középső részén akár viharossá is fokozódik, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat, borzalmas az egész. Ismét csak a Dunától keletre lesz egy kicsit jobb idő. Ezek után talán mindenki sejti, hogy nem ez lesz a legjobb balatoni hétvége, a tó vize egyébként 20 fokos, bár van, ahol csak 19.

Na de hogy jó hírrel is szolgáljunk, jövő hétre megjavul az idő, kedden megszűnik a csapadék és visszatér a nyár, hétvégére akár 33 fok is lehet.