Lukács
7 °C
22 °C
Október 19. csütörtök
  • Felhős

7°C 22°C
Október 20. péntek
  • Gy. felhős

6°C 22°C
Október 21. szombat
  • Felhős

7°C 21°C
Október 22. vasárnap
  • Zápor

8°C 19°C
Október 23. hétfő
  • Eső

9°C 13°C
Október 24. kedd
  • Zápor

7°C 14°C
Október 25. szerda
  • Derült

5°C 15°C
Október 26. csütörtök
  • Gy. felhős

4°C 16°C

36 órás előrejelzés

Csütörtökön is sokfelé párásan, ködösen indul a reggel, napközben északnyugaton alacsony szintű rétegfelhőzet takarhatja a napot, máshol inkább csak vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg. Délen és keleten helyenként élénk lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Hajnalban 3-10 fokos minimumokat, a legmelegebb órákban pedig 19-25 fokot mérhetünk. Pénteken az ismét ködös, párás reggelt követően derült, gyengén felhős, csapadékmentes időre készülhetünk. A Dunántúlon többfelé megélénkülhet a délies szél. Hajnalban 3-10 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön is folytatódik a frontmentes, nyugodt idő. A reggeli hűvös, nyirkos időben azonban megnő a megfázásveszély, valamint átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben a kellemesen meleg, többfelé napos idő kedvező hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. A párás levegőben a kórokozók azonban könnyebben terjednek, ellenük vitaminpótlással, gyakori kézmosással érdemes védekezni. Öltözzünk rétegesen, a hűvös reggeli időben könnyen megfázhatunk!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön a reggeli, kora délelőtti órákban ismét sokfelé előfordulhat pára, köd, mely jelentősen rontja a látástávolságot, emiatt vezessenek fokozott óvatossággal! A köd a déli órákig várhatóan mindenhol felszáll, száraz, többnyire napos időre készülhetnek az útnak indulók, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Inkább fátyol- és alacsony szintű felhők szűrhetik a napsütést. Veszélyt jelentő oldalszélre nem kell számítani, a légmozgás mérsékelt marad. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, a továbbiakban várhatóan már nem éri el a tüneteket okozó szintet. A többi nyáron jellemző allergén növény (pl. pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék) virágporából is legfeljebb csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma ismét emelkedik, többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. október 18. 21:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 15,1
Velencei-tó (Agárd) 14,8
Tisza (Kisköre-felsö) 13,5
Fertö-tó (Fertörákos) 15,3
Duna (Budapest) 13,8
Tisza (Szolnok) 13,7