Van megoldás: Asztma, allergia, influenza, légúti betegségek

2009.04.01. 08:41
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Klinikai INDISO SPELEO kezelés, szakorvosi háttérrel

Befulladtam! Ezt a szót csak az ismeri, aki kruppos, allergiás, vagy asztmás. Félelmetes érzés. A levegő nem jut be a tüdőbe, s a lélegzés, ami addig természetes volt, a világ legnehezebb feladatává válik. Mivel levegő nélkül legfeljebb két percet lehet kibírni, az asztmás roham egyértelműen halálfélelemmel párosul.

Hogy mire gondoltam, amikor egyik napról a másikra köhögni kezdtem? Arra, mint bárki más. Hogy megfáztam, elkaptam valamit. Irány tehát a háziorvos, ahol megnyugtattak, hogy járvány van, de az antibiotikum segít majd. Beszedtem a felírt gyógyszert, és vártam a hatást. Ám javulás nem történt, sőt az egyre fojtogatóbb, a rohamszerű köhögésen túl már a beszedett gyógyszer mellékhatásai is gondot okoztak. Két hónap telt el így, újabb gyógyszerrel, éber éjszakákkal. Ám egy reggel szörnyű dolog történt. Nehezem kaptam levegőt, a mellkasomon mázsás súlyt, nyomást éreztem, majd fulladozni kezdtem. Az addig ismeretlen tünettel a tüdőgondozóba kötöttem ki, ahol megállapították a diagnózist: asztma. A gyógymód: szteroidok, reggel, délben, este, belélegző porok, sprayk. Tucatnyi mellékhatással, életminőség romlással. Pánikba estem. Nem szedhetek be ennyi gyógyszert naponta, éveken, évtizedeken keresztül! Mi lesz velem?

Kutatni kezdtem az interneten. Elolvastam minden fórumot, ami az asztmával foglalkozott, mert nem akartam elhinni, hogy a gyógyszereken kívül nincs más megoldás. Volt, aki a jógalégzést, az akupunktúrát ajánlotta, más a homeopátiás szerekben bízott, de ajánlották a sópipát, a sószobát is. Gondoltam, mindegyiket kipróbálom. Tanultam tehát a jógalégzést, jártam akupunktúrára, beszedtem a homeopátiás szereket, s bérletet vettem egy sószobába. Ez utóbbi a magas 90-95 %-os páratartalma miatt csaknem végzetessé vált számomra. Még nem ismertem eléggé a mechanizmust, s mert szakértelem hiánya miatt nem tájékoztatott senki, hogy ez bajt okozhat, egy órán át ültem egy szobában, ahol a párologtatott sóoldat a nyálkahártyára tapadva extra nyáktermelést, még erőteljesebb köhögést, nehézlégzést, fulladást okozott. És hiába kaptam gyorsan az un. belélegző por után, a szorítás még erőteljesebbé vált. Hogy mindezt leírhatom, csupán a lányomnak köszönhetem. Mellettem volt, amikor az utcán rosszul lettem, s mert sem beszélni, sem menni nem voltam képes, kétségbeesve berohant egy gyógyszertárba, ahol szerencsének köszönhetően adtak egy szert, ami azonnal segített. Ez a roham annyira legyengített, hogy két napig az utcára sem tudtam kimenni.


Ismét az Internet, most már alaposabban. Szerencsém volt. Rátaláltam egy interjúra egy fül-orr-gégész főorvossal. A főorvos egy tradicionális gyógymódról beszélt, mely az évszázados tapasztalatokon alapuló sóbányák tapasztalataira épül. A többit már dr. Tóth László fül-orr-gégészfőorvostól kérdeztem, aki több orvossal a Sportkórházban és egyéb megyei „INDISO-SPELEO KÖZPONTOKBAN" az asztmás, allergiás gyerekek és felnőttek gyógyulását segítik.


-Mi a különbség a sóbarlang és a sóbánya között?A sóbarlangokban és a sószobákban a páratartalom 90-95 %-os, a sóbányákban csupán 35-40 %-os, vagyis a levegő száraz.

- Hogyan működik az INDISO SPELEO ISAG BERENDEZÉS, vagyis az eredeti sóbánya hatása azonos-e a szobában előidézet mikroklímával?Ugyanazt a mikroklímát képes megteremteni, mint ami egy természetes sóbányában van. Gyógyhatás tekintetében nincs különbség, viszont itt sokkal kellemesebb a környezet. A speciális, rendkívül tiszta és magas NaCl tartalmú hatóanyag bekerül a INDISOgépbe, ami rendkívül finom (0,2-0,7 mikron) méretben szórja szét a légtérbe. A száraz terápia és ionizáció jelentősége abban nyilvánul meg, hogy a sót nem párologtatjuk, nem kötjük vízhez, így légzés közben nem tapad a nyálkahártyára, a részecske méretének köszönhetően biztosítva van a hatóanyag szabad útja egészen a legkisebb hörgőcskékig.

- Kedves Dr. Úr, kifejtené néhány szóban, hogy mely megbetegedések esetén javallott a kúra alkalmazása? Van-e ellenjavallat?

Az INDISO SPELEO TERÁPIA a légúti gyulladásos betegségeket (asztma, hörghurut, allergia, szénanátha, COPD, légcsőhurut, krupp, arcüreggyulladás, stb.) előzi meg és kezeli magas hatásfokkal. Megszünteti a gyulladást, antibakteriális hatása van, köpetet old és erősíti az immunrendszert, vagyis visszaállítja és tartósítja az egészséges állapotokat. Alégúti gyulladásos betegségek megelőzésére és rehabilitációjára szolgál, ami a dohányosokat és a teljesen egészséges városlakókat is érinti. Abszolút ellenjavallatot csak az akut fertőzések, a kezeletlen magas vérnyomás, valamint az egyéb legyengült és dekompenzált állapotok jelentenek.

Az INDISO SPELEO terápia hatékonysága különösen kimagasló, a Tüdőgyógyász és Fül-orr-gégész kollégiumok támogatják alternatív megoldásként. Nemzetközi kutatások megállapították, hogy a felnőtteknél 88-90 %, gyermekeknél 90-96 %-ban értek el jelentős javulást.

- Hogyan néz ki a terápiás hatásmechanizmus?

A páciens belélegzi a száraz hatóanyagot, amely azonnal eljut a legkisebb hörgőcskékbe és légjáratokba. Ott feloldódik és magához vonzza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a véráram metabolikus folyamatai során a szennyeződés elhagyja a szervezetet. A mesterséges gyógy közeg működési mechanizmusának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgők simaizom szerkezetére kifejtett pozitív hatás.

- Miben nyilvánul meg a betegek egészségi állapotának a javulása?

Az INDISO SPELEO terápia eredményeképp javul a légzés, a légzésfunkció, a szervezet ellenállóbb lesz.A kifejezetten asztmás, Kruppos problémákkal küzdők esetében megszűnik a görcsöt, köhögést kiváltó gyulladás, megszűnnek a rohamok.

Allergiás panaszok esetén normalizálódik a vérben az egyébként az allergiás tüneteket kiváltó IgE- és Hisztamin-szint, lényegesen javul az orrlégzés, megszűnik az orrnyálka duzzanat. Hurutos problémáknál a mucousolvenciális hatás révén oldani tudjuk a letapadt nyákot. A beteg szubjektív klinikai állapota javul!

- Mennyi időre van szükség ahhoz általában, hogy javulást, illetve teljes gyógyulást tapasztaljon a beteg, illetve az orvos?

Minden egyes eset egyedi, a páciens állapota, élet körülményei, környezete jelentős befolyást gyakorolnak a betegségre és a gyógyulásra. Krónikus esetben ajánlott a terápia ismétlése, amelynek eredményeképp - általánosan - 90%-ban elérhető a teljes tünetmentes gyógyulás!

- Konkrétan hogyan néz ki, miből áll egy kúra?

A kúra megkezdése előtt mindenki orvosi vizsgálaton esik át. Ezt követően egy teljes kúra 10 vagy 20 kezelési alkalomból áll, függően a betegség krónikusságától, illetve a kezelés céljától. A kúra hatékonysága szempontjából célszerű rendszeresen megjelenni. Gyermekeknek az alkalmankénti benntartózkodás 45, felnőtteknek 60 percet jelent. A kezelések csoportosan működnek. A gyermek terápiás helysége játszóházként funkcionál, a felnőttek esetében a relaxáció a fontos szempont. Az INDISO SPELEO TERÁPIA és ISAG BEREDEZÉS tanúsított ISO minősítésekkel rendelkeznek!


Én nemrégiben fejeztem be a kúrát. Azóta gyógyszer nélkül élek, éjszakánként alszom, nem ébreszt fel a köhögés, a fulladás. Örülök, hogy a neten való keresgéléseim között rájuk leltem! Megérte a napi utazgatást, az ott töltött alkalmankénti egy órát. Megnyugtató, hogy az INDISO SPELEO TERÁPIÁT szigorú orvosi vizsgálat előzi meg, illetve az eredményt is szakorvos felügyeli. Kiss M.

Információ, időpont: INDISO Kft.

INDISO SPELEO KÖZPONT: Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház)

1123. Budapest, Alkotás u. 48.

Tel/ Fax: +36/1/789-8270

Mobil: 06 70 317 6959

www.indiso.eu, info@indiso.eu

Franchise Partnerek- INDISO SPELEO KLINIKÁK: www.indiso.eu:

Pécs: Baranya Megyei Kórház, Dél-Dunántúli Regionális Foglalkozás Egészségügyi Központ, Dr. Veress Endre u. 2. 5. em. Tel: 06 30 754 7370

Miskolc: BAZ Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, NaCl Kft. Tel.: 06 30 303 9229

Budapest (Pestszentimre) 18. kerület: Ágnes Fitness Tel: 06 30 914 3599, 06 1 290 2176

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.