Az allergia hatékony kezelése 2011-ben

2011.06.02. 11:05 Módosítva: 2011.06.02. 11:27
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Robbanásszerűen megnőtt az allergiás, asztmás és egyéb felső és alsó légúti betegségek száma. Az előrejelzések sem túlságosan biztatóak: állítólag 2050-re minden második ember allergiás lesz. E betegség kezelése igényes, s nem mindig sikeres. Legjobb lenne megelőzni – mondják a szakemberek. Úgy tűnik azonban, hogy rátaláltunk egy eredményes megoldásra egy budapesti kórházban.

Magyarosrzságon is sok az allergiás, asztmás, valamint a felső és alsó légúti beteg. Nevükben is kérdezem: hogyan tud ez a készülék segíteni nekik?

Az új fizioterápiás eljárás lényege, hogy mesterségesen, egy speciális Indiso berendezés és hatóanyag alkalmazásával a természet gyógyító hatását tudjuk előállítani úgy, hogy a városi ember számára is elérhető és kényelmes legyen. A tüdőgyógyász és fül-orr-gégész kollégiumok Magyarországon kiegészítő megoldásként támogatják. A felmérések adatai önmagukért beszélnek: felnőtteknél 88-90%-ban, gyermekeknél 90-96%-ban értek el vele jelentős javulást.

Hogyan? Milyen a hatásmechanizmusa?
A páciens belélegzi a speciális, száraz hatóanyagot, amely azonnal eljut a legkisebb hörgőcskékbe és légjáratokba. Ott feloldódik, magához vonzza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a „salak” a véráram metabolikus folyamatai során távozik a szervezetből. A mesterséges gyógyközeg legfontosabb tényezője, hogy kedvezően hat a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgők simaizom-szerkezetére.

Az említett betegségek közös nevezője, hogy légzési nehézségeket okoz, ami viszont lényegesen rontja a beteg életminőségét. Ezt hogyan tudja befolyásolni a kezelés?

Mivel nem vagyok orvos, így hát dr. Tóth László fül-orr-gégész főorvost idézném, aki szerint megelőzi és nagy hatásfokkal kezeli a légúti gyulladásos betegségeket: az asztmatikus, bronchiális, hurutos, allergiás és fül-orr-gégészeti betegségeket. Azaz: jelentősen csökkenti a gyulladást, fertőtlenít, elpusztítja a baktériumokat, oldja a köpetet, erősíti az immunrendszert. Ennek következtében visszaáll az egészséges állapot, javul a légzésfunkció, nő az egyén teljesítőképessége, sporteredményessége. Asztma, krónikus obstruktív tüdőbetegség, légcsőhurut és krupp esetén csökken a krízisek száma és intenzitása, enyhül a gyulladás, javul a tüdő oxigén-ellátásának intenzitása, allergiánál reguláródik a vérben az IgE és hisztamin szint, enyhülnek a kínzó tünetek, fül-orr-gégészeti problémáknál megszűnik a gyulladás, helyreáll a nyálkahártya egészsége. Ellenjavallatok is előfodrulhatnak, de erről minden esetben a vizsgáló szakorvos dönt.

Magyar találmány a készülék?

A száraz speleo terápiás eljárás egy kárpátaljai orvos kutatócsoportnak és egy magyar elektroműszerésznek, Fehér Jánosnak köszönhető, aki rendkívül súlyos asztmabeteg kisfián szeretett volna segíteni. Abból az évezredes tapasztalatból indult ki, hogy a sóbányák levegője enyhíti a köhögést, jótékony hatású légúti betegségek esetén. Mivel azonban a természet lehetőségei korlátozottak és nagyon megnőtt a betegek száma, ez arra késztette az orvoscsoportot, hogy könnyen hozzáférhető terápia után kutasson. Mivel a párologtatott, gőzölt, sótéglán alapuló sókúrákkal hatástalanok, mivel a nedves só megtapad a nyálkahártyákon és nem jutott le a tüdő finomabb légútjaiba, a kutatók felfedezték és kidolgozták a száraz terápiát és eszközét, az említett INDISO készüléket.

Milyen lehetőségük van a magyar betegeknek arra, hogy ilyen kezelésben részesüljenek? Netán meg is vásárolható a készülék?

Az INDISO kezelések egyenlőre Magyarországon 16 kórházban és egészségügyi intézményben érhetőek el. Több ezer pácienst kezeltünk már magas hatékonyság és megelégedés mellett. Most indult el a nemzetközi piac fejlesztése, építése, mivel a termék egyszerű, minőségi, és rendelkezik az EU-s ISO (orvostechnika és egészségügy) és CE megfelelősségekkel. Az INDISO-franchise keretében bárhol elindíthatóak a kezelések, megvásárolható a berendezés és a hozzá kapcsolódó know how. Ehhez nem kell mást tennie az érdeklődőnek, mint felvenni velünk a kapcsolatot.

(Kovács I.)

Információ, időpont: INDISO Kft.

INDISO SPELEO KÖZPONT: Szent János Kórház

1122 Budapest, Diós Árok u.  1-3., 24-es épület

Tel/ Fax: +36/1/789-8270

Mobil: +36 70 317 6959

www.indiso.eu, info@indiso.eu

www.indiso.eu További INDISO klinikák kórházakban, egészségügyi központokban budapesten és országszerte.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.