A legjobb kompakt gép nyaraláshoz

2011.07.08. 15:14
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Nikon COOLPIX sorozatának legújabb modellje, az S9100 ideális választás azoknak, akik utazásuk során nem akarnak nagy gépet és objektíveket cipelni, de nem érik be közepes minőségű képekkel, és ugyanolyan jó fotókat akarnak készíteni egy messzi szirtről, mint az esti bulizásról.

A Nikon COOLPIX sorozata eddig is arról volt ismert, hogy apró, vékony, könnyen kezelhető és csinos kompakt gépbe csomagolja a félprofi és profi fényképezőgépek legjobb tulajdonságait. A legújabb darab, az S9100 még több lehetőséget kínál, főleg 18x zoomjának köszönhetően. A NIKKOR objektív a széles szögtől a szuper-telefotóig terjedő átfogást biztosít, így bármerre is járunk, bármi is a téma, a technika már nem lehet akadálya a szuper felvételek elkészítésének.

Sokan azért nem viszik az esti programokra kompakt gépüket, mert a képek életlenek lesznek, a fények nem alkalmasak a hangulat visszaadásához. Az S9100 fejlesztése során ezt a problémát is megoldották, a rendkívül érzékeny, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő jóvoltából minden képpont nagyobb mennyiségű fényt kap, ami az érzékenység javításával és az elmosódás megakadályozásával kiváló teljesítményt garantál bármilyen fényben. Ráadásul ha egy kép már nem elég, rögzíthetünk sorozatfelvételeket, sőt HD videót is vele. Az optikai zoom és az automatikus élességállítás felvétel közben is használható, illetve videofelvétel közben állókép is rögzíthető. Lassított és gyorsított felvételi funkcióval is rendelkezik, akár 240 kép/mp sebességre képes (QVGA). A HDMI-CEC támogatással rendelkező HDMI mini csatlakozó pedig lehetővé teszi, hogy a fényképezőgépen lévő felvételeket HDTV-n játsszuk le.

Az S9100 rengeteg plusz funkciót kínál, de semmivel sem bonyolultabb kezelni, mint a sorozat korábbi modelljeit. Teljesen automata módra is állíthatjuk, ezt tehetjük is bátran, mert minden Nikon gép alapbeállításai nagyon jók, nem kell attól félnünk, hogy rosszabb képeket készítünk így, mintha magunk próbálnánk a megfelelő paramétereket állítgatni. Persze megtehetjük azt is, ugyanis 7 különböző speciális fényképezési módot választhatunk, az éjszakai tájkép és éjszakai portré üzemmód például kifejezetten hasznos, és új dimenziót nyithat az esti képek készítése során.

Az utazásról visszatérve nem kell szembenéznünk társaink csalódott arckifejezésével sem, mert az Intelligens portré rendszernek köszönhetően a lehető legjobb portréképeket készíthetjük róluk is. A Mosoly időzítő akkor készíti el a felvételt, amikor valaki mosolyog, a Pislogásmentesítés pedig figyelmeztet, ha a felvétel elkészítésénél a portréalany szeme csukva van. A Bőrlágyítás finomítja az egyenetlen bőrtónusokat, így alanyunk arca simább lesz. A Beépített vörösszemhatás-korrekció a felvétel pillanatában kijavítja a vaku használata esetén előforduló vörösszem-hatást.

Nyaralás idején nagyszerű móka a panorámafelvételek készítése. Az S9100 egyszerű  panoráma funkciója még nagyobb látószöget biztosít, és lehetővé  teszi 360°- és 180°-os fényképek készítését, így akár többször is szerepelhetünk ugyanazon a felvételen.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.