Egyedülálló intézményi részösztöndíj program a ZsKF-en!

2012.07.03. 09:36 Módosítva: 2012.07.03. 16:08
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A mai gazdasági helyzetben nagyon végig kell gondolni, hogy a továbbtanulásra fordított hosszú távú befektetés megtérül-e a diploma kézhezvétele után. Megfontolva a lehetséges megoldási alternatívákat és saját cselekvési lehetőségeit, a Zsigmond Király Főiskola vezetősége 2012. június 6-án a következő döntést hozta a drámai intézkedésekre a hazai gazdasági felsőoktatásban.

A Zsigmond Király Főiskola saját forrásaiból egy egyedülálló intézményi részösztöndíj programot hozott létre, melyben egyrészt részösztöndíjként biztosítja, hogy egységesen 50%-ot saját maga áll a képzési díjból plusz egy mentor módszer keretében a programban résztvevő hallgatókat felkészíti a munkaerő-piaci elvárásokra a gyakorlatban. Az elvárt 80%-os részvétel tartalmazza az előadásokon, a konferenciákon való aktív részvételt, a szakok függvényében rendezvényszervezést, marketing kampányok tervezését és kivitelezését, a ZsKF Hallgatói Csapatában vagy a KreaTeam-ben való aktív munka. Ezekkel akár közéleti ösztöndíjra is jogosultakká válhatnak pluszban a hallgatók.

Bakonyi László, a ZsKF főtitkára kérdésünkre az intézményi részösztöndíjjal kapcsolatban az alábbiakat mondta: ez egy kölcsönös befektetés, mind a hallgató, mind a Zsigmond Király Főiskola részéről. Az intézménynek az az érdeke, hogy a programban résztvevők mielőbb munkába álljanak, ott megállják a helyüket, és sikereket érjenek el az életben. Ezzel egyrészt stabil helyet töltenek be a társadalomban, biztosítva saját maguk és családjuk jövőjét, és ezzel egyetemben előre viszik a ZsKF hírnevét is.

Az eddigi tapasztalatok, és releváns kutatások alapján is igen magas a ZsKF-es diplomával elhelyezkedők száma a munkaerőpiacon, a munkát kereső végzett hallgatóink több mint 90%-a talál állást magának 3 hónapon belül, és 80% pedig a végzettségének megfelelő pozícióban – nyilatkozta Dr. Kabai Imre, a ZsKF TKK DPR kutatásának vezetője.

A Zsigmond Király Főiskola intézményi részösztöndíj programja az alábbi gazdálkodástudományi nappali szakokra terjed ki:

A programba akár a normál felvételi eljárásban a sorrendmódosítás idejéig (2012. július 10), akár a pótfelvételi kampány ideje alatt lehet bekerülni, egy felvételi elbeszélgetés alapján. Itt a rátermettséget és az elhivatottságot vizsgálják, majd a második félévtől ezeken felül a tanulmányi átlag és a részvétel számít döntőnek.

Részleteket a www.zskf.hu oldalon olvashat.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.