Előd
7 °C
16 °C

VÁMOS KLUB: Vámos Miklós és Bornai Tibor estje

2013.09.27. 13:17 Módosítva: 2013-09-27 13:41:13

Vendég: HATALMAS MEGLEPETÉS, MÉG TITOK

Időpont: Október 2.

Helyszín: Ötkert (Zrínyi utca 4., Budapest)

Kapunyitás: 19:45

Kezdés: 20:20

Jegyár: 2.500 Ft

Jegylink: http://goo.gl/6y2yB5

Jegyek megválthatók a Ticket Express országos hálózatában!

A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik!

A jegy a rendezvény hetében 10% kedvezményre jogosítja az Ön asztaltársaságát az Ötkert a la carte étlapjáról!

További információ: https://www.facebook.com/events/166476773535538/

Vámos Miklós újabban gitárt ragadott, zenésztársra lelt, mindemellet pedig rádióműsort is indított, amelyben a jól ismert beszélgetős estjeinek hangulata keveredik újra megtalált hobbijával, a zenéléssel. Szerencsére mindezek mellett a majdnem tíz éve létező Vámos Klubot sem felejti el, amely immár az Ötkertben folytatódik tovább, Bornai Tiborral kiegészülve.

Vámos Miklós és Bornai Tibor neve bizonyára nem ismeretlen a nagyközönség számára. Mindketten a hazai kulturális élet megkerülhetetlen alakjai, előbbi íróként, műfordítóként, illetve a több nyelven megjelent publicisztikáival, utóbbi pedig a legendás KFT együttes alapítójaként, majd sikeres szólóműsoraival vált azzá. A két művész, még ha eltérő gyökerekkel bírnak is, az elmúlt években egyre többször keresztezték egymás útját, hiszen Vámos bő negyven éve, a Gerilla együttesben zenészként indult, Bornai pedig az ezredforduló után a próza világában is szerencsét próbált. Együttműködésük aztán végül közös zenélésekbe torkollott. Az ehhez kapcsolódó, kettejük által alkotott, Vámos Miklós Rock & Blues Band, illetve az októberben megjelenő közös lemez, a Kalózzene árulkodik arról, hogy a két jó barát hobbiszerű időtöltésében bárki örömét lelheti, és ízelítőt is kaphat belőle az új helyszínen folytatódó Vámos Klubban.

A 2005 óta az Alexandra könyvesház Pódiumán megrendezett klub idén továbbállT, és a zrínyi utcai Ötkertbe költözött, ahová már Bornai Tibor is követi az ötletgazdát. Vámos Miklós miután az elmúlt évek során a hazai irodalmi és kulturális élet jelentős részét megvendégelte klubjában, az új évadban már “beszélgetés és zene” alcímmel várja az érdeklődőket. Így már nem is olyan meglepő, hogy a két házigazda a havonta jelentkező beszélgetés szeptemberi első alkalmával Somló Tamást látta vendégül, és ugyan az októberi alkalom programja még titkos, annyit azonban elárulhatunk, hogy a mostani meghívott sem kevésbé legendás alakja a hazai zenei életnek, sőt ha lehet még nagyobb hatással volt annak alakulására. Közös témákban tehát bizonyára nem lesz hiány, és bizonyára az irodalomtól sem távolodunk el majd nagyon, hiszen az est meglepetésvendégét sokan az ország néhány emblematikus zenekarának lemezein (majd saját szólóalbumain) szereplő szövegek miatt teljes értékű költőként is tisztelik. Nehéz tehát elképzelni ennél jobb programot egy kora őszi estére, mint részt venni három rendkívül izgalmas ember beszélgetésén a belváros szívében, ahonnan reményeink szerint mindenki egy kicsit bölcsebben, de legalábbis elégedetten fog hazatérni.

Időpont: Október 2.  Helyszín: Ötkert (Zrínyi utca 4., Budapest)