Tájékoztató programsorozat a Paksi Kapacitás-Fenntartás jövőbeni hazai beszállítói számára

2013.10.31. 14:23 Módosítva: 2013.11.04. 10:43
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság széles körű beszállítói tájékoztató programsorozatot indít annak érdekében, hogy első kézből számolhasson be a magyarországi kis-, közepes- és nagyvállalatoknak az újonnan létesítendő atomerőművi blokk(ok)ról, és segítse őket a beszállítóként való közreműködésre való felkészülésben. A programsorozat első állomásai november 18-án Pakson, november 19-én Kalocsán, illetőleg november 29-én Veszprémben lesznek.

Magyarország hosszú távú energiapolitikájának kiemelten fontos része az atomenergia. Az Országgyűlés 2009. március 30-án több mint 95%-os támogatottsággal jóváhagyta a Pakson új atomerőművi blokk(ok) létesítésének előkészítését szolgáló tevékenység megindítását. Ezt követően az Országgyűlés 2011. október 3-án elfogadta a Nemzeti Energiastratégiát, amely az atomenergia részarányának hosszú távú megőrzését tartalmazza.

Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MVM Paks II. Zrt.) széles körű beszállítói tájékoztató programsorozatot indít annak érdekében, hogy első kézből mutathassa be a magyarországi kis-, közepes- és nagyvállalatoknak a lehetséges új blokk(ok) típusait, azok szerepét, a megépítéssel járó feladatokat és lehetőségeket, illetve hogy segítse a társaságokat a megfelelő felkészülésben.

„A beruházás, majd az üzemeltetés több évtizedes munkalehetőséget biztosíthat a közreműködő hazai vállalatok és intézmények részére. A paksi kapacitás-fenntartás során célunk a 30%-os magyar beszállítói arány elérése. A tervezett beruházás volumenét jellemzi, hogy több tízezer tonna berendezés beszállítására, legyártására és szerelésére, több százezer tonna építőanyag felhasználására lesz szükség, és a kivitelezés alatt várhatóan több ezer ember helyszíni munkavégzését, elhelyezését kell biztosítani. Egy ilyen mértékű beruházás hatalmas lendületet adhat az egész gazdaságnak.” – mondta a program elindításának kapcsán Nagy Sándor, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója.

A tájékoztató program során a kis- és középvállalkozások képviselői tájékoztatást kapnak a javasolt felkészülési folyamatról, az új blokk(ok) létesítéséhez korábban meghirdetett beszállítói regisztráció tapasztalatairól, a szükséges engedélyekről, minősítésekről, a speciális műszaki kihívásokról, valamint a nukleáris ipar biztonsági elvárásairól.

A tájékoztató programsorozat első állomásai:

2013. november 18. 10.00-13.00 - Paks, Erzsébet Nagy Szálloda

2013. november 19. 10.00-13.00 - Kalocsa, Tomori Pál Főiskola I. emeleti kamaraterem

2013. november 29. 10.00-13.00 - Veszprém, Betekints Wellness és Konferencia Hotel

Az MVM Paks II. Zrt. potenciális beszállítóként elsősorban olyan partnerek jelentkezését várja, akik a saját erőforrásaikkal, esetleg hazai kis- és középvállalkozások összefogásával magas minőségű terméket vagy szolgáltatást tudnak biztosítani az új atomerőművi blokk(ok) létesítéséhez. A beszállítók elsősorban a mérnöki-tervezői, gépészeti, építészeti, valamint villamos és irányítástechnikai szakterületekről kerülhetnek ki.

Csatlakozzon a tájékoztató programsorozathoz, hogy első kézből értesülhessen vállalkozása üzleti lehetőségeiről!

REGISZTRÁLJA VÁLLALKOZÁSÁT!

A tájékoztató programsorozat célja a minél nagyobb arányú hazai szerepvállalás lehetőségének a felkutatása, a lehetséges partnerek tájékoztatása. A rendezvényen való részvétel ugyanakkor nem jelenti azt, hogy egy vállalkozás automatikusan közreműködhet a tervezett új atomerőművi blokk(ok) létesítésében.

A rendezvényeken való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A regisztrációhoz szükséges adatok:

  • A cég neve
  • A cég fő tevékenységi körei
  • A beszállítói programra regisztrált vállalkozás kapcsolattartó munkatársának neve, beosztása, e-mail címe és közvetlen telefonszáma.
  • Melyik rendezvényhelyszínen kíván részt venni a beszállítói tájékoztatási program-sorozatban?

Regisztráció és további információ: info@mvmpaks2.hu, www.mvmpaks2.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.