Gyöngyi
9 °C
9 °C

E-könyv vagy papírkönyv?

2013.11.20. 12:54 Módosítva: 2013-11-21 16:28:58

Imádod a papírkönyv illatát? Azt gondolod, hogy szembántó egy képernyőt órákig bámulni? Nem fogunk lebeszélni arról, hogy papírkönyveket vásárolj, inkább rábeszélünk arra, hogy vásárolj e-könyvet is.

Az elektronikus könyv bárhová eljuttatható pillanatok alatt. Nem kell a könyvesboltok nyitvatartásához és aktuális kínálatához alkalmazkodni, akár egy mobiltelefon, internetkapcsolat és egy mobilalkamazás telepítése elegendő és néhány percen belül olvashatod a kiválasztott magyar vagy idegen nyelvű könyvet. Egy külföldről megrendelt könyv esetén a szállítás és a posta rengeteg pénzt és időt jelenthet, a Telekom 'txtr e-könyv áruházban 700 000 idegen nyelvű kötet közül válogathatsz. A magyar nyelvű kínálat is folyamatosan bővül: jelenleg több mint 3000 könyv vásárolható meg.

Ráadásul az e-könyvek ára is kedvezőbb: átlagosan 25-30%-kal alacsonyabb a papírkönyvhöz képest. Többek közt olyan újdonságokat vásárolhatsz meg a http://hu.txtr.com/-on kedvező áron mint az És a hegyek visszhangozzák Khaled Hosseinitől (itt 2590 forint, könyvesboltban ugyanezért a könyvért 3990 forintot kell fizetni) vagy Nyáry Krisztián legújabb irodalmi szerelmeskönyve (amelyet 2542 forintért vehetsz meg e-könyvben, míg bolti ára 4500 forint).

Ha hely szűkében vagy, akár a nappalid könyvespolcáról van szó, akár a fapadosra gondosan összecsomagolt kézipoggyászodról - az e-könyv igazán praktikus. A Telekom 'txtr e-könyv áruházban a teljes könyvtárad rendelkezésre áll, sőt nem csak az itt vásárolt tartalmakat, hanem a más forrásból már megvásárolt könyveket is tárolhatod saját digitális könyvespolcodon. De egy zsúfolt tömegközlekedési eszközön is célszerűbb előkapni mobileszközödet, ráadásul a kíváncsi szemek elől rejtve maradhat egy könyvborító, amit nem feltétlenül szeretnél utastársaiddal megosztani.

A Telekom 'txtr e-könyv áruházban vásárolt köteteket Androidra, iOS-re, Macre és Windowsra elérhető applikációk és szoftverek segítségével is lehet olvasni számítógépen, okostelefonon és tableten is, de ha inkább meglévő e-könyv-olvasódon olvasnál, az is működik: a digitális könyveket .epub formátumban töltheted le, amely gyakorlatilag minden típusú e-könyv-olvasó eszközön megnyitható, vagy könnyen kompatibilissé tehető.

Ha a fenntarthatóság és környezettudatosság is fontosak számodra, akkor is az e-könyv a nyerő: előállításához nem szükséges fákat kivágni, bármilyen darabszámban újra lehet gyártani. Tudtad, hogy ha e-inkes e-könyv-olvasót használsz, akkor 2 ceruzaelem egy évig is elég lehet? És az e-ink kijelzős olvasó még a szemedet is kíméli, hiszen ez egy olyan technológia, amely a leginkább hasonlít a valódi, papíralapú könyvekre, nem tükröződik, remekül olvasható napfényben is.

Tegyél egy próbát a http://hu.txtr.com/-on! Ha december 4-ig regisztrálsz az oldalon, hetente egy Samsung Galaxy Tab3 8.0 LTE tabletet nyerhetsz. Ezen kívül az év végéig minden héten más kiadó könyveit vásárolhatod meg kedvezményes áron a webáruházban.