Karácsonyi rejtély: mire vágyik a gyerek?

2013.11.21. 13:34 Módosítva: 2013.11.21. 14:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Hogyan kerüljük el, hogy olyan karácsonyi ajándékkal lepjük meg a gyereket, amihez aztán hozzá se nyúl?

Hogy mit vegyünk a gyereknek karácsonyra, az általában nem kérdés: természetesen azt, amit kér, hiszen úgyis egész évben azt szajkózza, hogy anyu vegyél ezt, vegyél azt. Karácsonykor viszont gyakran ránk tör, hogy meglepetést is okoznánk, nem csak örömöt. Pont ilyenkor futnak bele a szülők abba a hibába, hogy azt hiszik, a szerintük ízléses, az osztályban valójában már rég égőnek számító szívecskemintás pulóvernek örülni fog tízéves csemetéje.

Bizony, nehéz kifundálni és eltalálni a gyerekek ízlését és igényeit. Szerencsére az internetnek köszönhetően ma már van miből választani. A Shopline-on például minden korosztálynak találni meglepetést, és még olyan diafilmeket és retró játékokat is, amelyekkel mi játszottunk kiskorunkban. Érdemes azért szem előtt tartani, hogy a mai fiatalok alaposan felpörögtek, lépést tartanak az idővel és a többi gyerekkel, és főként olyan ajándék kell nekik, mint amilyen a másiknak is van. Már az egészen kicsi gyerekek is érzékenyen reagálnak a trendekre, így elég körbeszaglászni, mi volt a legutóbbi blockbuster a mozikban, és annak megfelelően választani az éppen aktuális akcióhősökkel kapcsolatos játékok, például a pókemberes cuccok és a transformeres robotok közül. A kisebbeknél most épp Bogyó és Babóca meséje a sláger, amelynek mind az eredeti, mind a társasjáték változata nagy sikert arathat a karácsonyfa alatt.

Ami viszont egy igazi klasszikus, és nemzedékek óta mindig bejön, az a legó! A borsos árú játékot online jelentős kedvezménnyel tudja megvásárolni, és még az unokáknak is félreteheti. Hozzá hasonlóan a puzzle is fejleszti a kreativitást, ráadásul az 50-től a 18000 darabosig terjedő kirakósok között már 3D-seket is kapni – kétségkívül ez is a legmenőbb ajándékok között van!

Bármennyire is fáj beismerni, a nagyobb gyerekek már az elektronikus kütyük bűvöletében élnek, és mindennapjaik része az informatika és az internet. Az iskolai feladatok elvégzése közben jól jöhetnek a jópofa, nagy tárhelyű pendrive-ok, és a karácsony gyakran arra is kitűnő alkalom arra, hogy nagyobb értékű, komoly elektronikai eszközökkel, mondjuk egy saját notebook-kal ajándékozzuk meg iskolás gyerekünket.

Egy e-book-olvasóval pedig könyvmoly gyermekünk dögnehéz iskolatáskáján könnyíthetünk, sőt, az olvasást trendi dologként beállítva örökre megszerettethetjük vele.

Tehát ha örömet szeretnénk okozni gyermekünknek, próbáljunk meg az ő fejével gondolkozni. Mivel ők állandóan a neten lógnak, érdemes példát venni rólunk, és a kétségbeesett rohangálás helyett pár kattintással elintézni a bevásárlást!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.