Hangulatos évkezdés Veszprémben

2013.12.21. 08:50 Módosítva: 2013.12.21. 13:00
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Pihenés, nyugalom, hangulatos séták, kulturális kikapcsolódás és szellemi felfrissülés Veszprémben, a királynék városában. Fenségesen Újév kezdet.

Januárban Veszprémbe utazva igazi kulturális kavalkádba csöppenhetünk bele. A Petőfi Színházban a zenéé és a könnyed daraboké lesz ezúttal a főszerep: Nyomon követhetjük egy párizsi szappan gyáros megpróbáltatásait, amint Oscart üldözi vagy belecsöppenhetünk a híres meseíró, Andersen életének varázslatos világába. A Víg Özvegy című nagyoperettben viszont az élet szépségei mellett konfliktusokat, nehézségeket, kiszolgáltatottságot is átélhetünk a darab szereplőivel. Igazi különlegesség az Ádámok és Évák Ünnepe: a város és megye középiskolásai lépnek fel a színház színészeinek közreműködésével.

A Hangvillában a Pannon Várszínház és Csukás István Kossuth díjas író közreműködésének köszönhetően Az óriások nyomában című mesejátékban megismerhetjük a Somló hegy eredetét, de bepillantást nyerhetünk az óriások életébe is. A Pannon Várszínház még két darabbal készül az újévre: előadásukban megtekinthetjük a Képzelt riport egy amerikai popfesztválról és a Sose halunk meg című musicaleket.

A Hangvillában különleges zenei csemegéket is megkóstolhatunk: Révész Sándorral a pop, rock és a könnyű zene világában tehetünk utazást, míg a Swing-Swing együttes szaxofonos előadásával a jazz kiszámíthatatlan, lüktető világába kalauzol el minket. Lajkó Félix hegedűjével bűvészkedik majd a világzene megannyi elemével.

Az abszurd humor szerelmesei a mezőn éneklő tehenet is meghallgathatják többek között a L'art Pour l'art társulat előadásában, de megfejthetik a „trafik” kifejezés rejtelmeit is. Frenák Pál Hymen című előadásában öt táncos keres válaszokat napjaink társadalmi kérdéseire a mozgás művészetén keresztül.

A kulturális utazások mellett érdemes nagy sétákat tenni a városban is: a Várból gyönyörű kilátás nyílik a Bakony hófedte hegycsúcsaira. Az alatta fekvő Veszprémvölgyben kolostorok, régi malmok és kereskedők nyomaira bukkanhatunk. A völgy végén lévő kis tavat bejárva megcsodálhatjuk a jégtakaró apró kristályait, a hófedte nádtengert. A Rovaniemi lépcsőn felkapaszkodhatunk a Gulya-dombi Parkerdőbe is, ahol a csendben hallhatjuk a lépteink alatt ropogó havat és a kilátókból a Vár és a város szép panorámája tárul elénk.

Kellemes sétát tehetünk a Veszprémi Állatkertben is: nézhetjük, hogyan élvezik a téli zimankót a hópárducok, szibériai tigrisek és a kis pandák. A fedett Csimpánzvilágban és Afrika házban afrikai állatokkal találkozhatunk. A gyermekeket csábítja játékra a Kölyökdzsungel játszóház.

www.veszpreminfo.hu

www.veszprem.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.