Lehet olcsóbb az áram!

2014.02.05. 13:54 Módosítva: 2014.02.05. 16:44
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az MVM Partner ZRt. megmutatja hogyan!
Major György - MVM Partner ZRt. értékesítési vezérigazgató-helyettes
Major György - MVM Partner ZRt. értékesítési vezérigazgató-helyettes

A szabad energiakereskedő választásnak köszönhetően minden cégnek lehetősége van a piacon elérhető legkedvezőbb feltételekkel villamos energiához jutni. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. energiakereskedő leányvállalata, az MVM Partner ZRt. célja, hogy rávilágítson, milyen mértékű költségcsökkentést érhetnek el a cégek a kereskedőváltással. A részletekről az MVM Partner ZRt. értékesítési vezérigazgató-helyettesét, Major Györgyöt kérdeztük.

Miért döntöttek úgy, hogy ilyen nagy hangsúlyt fektetnek az üzleti felhasználók tájékoztatására?

Tavaly is volt már egy hasonló kezdeményezésünk, akkor is igyekeztünk minél több vállalkozáshoz eljuttatni a döntési lehetőségéről szóló üzenetet. Az eredmények azt mutatták, hogy jó úton haladunk, és érdemes folytatni a kezdeményezést, hiszen a kitűzött célt négyszeresen is túlteljesítettük: számtalan egyéni vállalkozó, kisbolt, étterem keresett meg minket kérdéseivel és kért tőlünk árajánlatot. Mikor a számszerűsíthető költségcsökkentést látták, nagyon sokan kötöttek szerződést társaságunkkal, akár több évre is.

Honnan tudja egy vállalkozás, hogy érdemes-e kereskedőt váltania, illetve a versenypiacra lépnie?

Meg kell vizsgálnia jelenlegi szerződésében vagy legutolsó számláján a nettó villamosenergia-egységárat (pl. áramdíj, energiadíj, egységár), zónaidős tarifák esetén pedig azt az átlagárat, amit jelenleg fizet. Amennyiben ezen egységáraknál kedvezőbb az MVM Partner ZRt. által ajánlott ár, mindenképpen érdemes váltania.

Mit kell tennie a vállalkozásnak ahhoz, élhessen a díjmentes ajánlatkérés lehetőségével?

Az ajánlatkérés legegyszerűbb módja, ha a vállalkozás megküldi számunkra minden fogyasztási helyére vonatkozóan az aktuális, lehetőség szerint a legutolsó villamosenergia-számláinak másolatát, természetesen az árat kitakarva. Ez tartalmaz minden olyan adatot, amely alapján kollégáink elkészítik az egyéni fogyasztáshoz igazított árajánlatot.

Az előbbieken túl pedig garantáljuk, hogy minden mikro-, kis- és közepes vállalkozás 20 Ft/kWh alatti egységáron köthet velünk szerződést, ez az ár pedig a szerződés teljes ideje alatt változatlan marad.

Hol találhatunk további információt a kezdeményezésről?

A versenypiacról és a kereskedőváltásról a www.mvmpartner.hu/lehetolcsobb weboldalon bővebb információk olvashatók.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.