Jenő
3 °C
8 °C

Új lakossági bankszámlacsomagok és kedvezmények az AXA Banknál

2014.02.21. 10:55 Módosítva: 2014-02-21 11:07:56

Az AXA Bank 2014. április 12-től új lakossági bankszámlacsomagokat vezet be OKÉ1, OKÉ2, OKÉ3 és OKÉ4 Bankszámla néven. Ezzel párhuzamosan a bank betétszámla csomagja is megújul, mondja Eőry Tamás, a bank termékstratégiai és marketing vezetője.

Lényegében miről szól az AXA új OKÉ világa?

Az OKÉ számlacsaládot úgy terveztük meg, hogy az minden bankolási szokáshoz jól igazodjon. Azok az ügyfelek, akik alapvetően megtakarítások elhelyezésére használják bankunkat, az OKÉ1 számlacsomag segítségével ezt továbbra is kedvező feltételekkel tehetik meg. A magasabb sorszámú, OKÉ2, OKÉ3 és OKÉ4 bankszámlák pedig az aktívabb, napi bankoló ügyfelek számára lettek kialakítva. Ezeken a számlákon havi jövedelem jóváírásért kínálunk számos kedvezményt. A banki ajánlatok között lényegében egyedülálló módon ingyenes belföldi átutalás, ingyenes állandó átutalás, és ingyenes csoportos beszedés érhető el ezeken a számlákon egyre növekvő mértékben, továbbá a kártyás vásárlások ingyenességét is biztosítani tudjuk. Ezen túlmenően a számlák havi számlavezetési díj nélküli használatához két részletben is érkezhet a jövedelem, így például ha egy család közösen használja a számlát, még egyszerűbben elérhető bármelyik számlacsomag. Akár az OKÉ 4 csomag is, amely példa nélküli kedvezményeket tartalmaz: a betéteket folyamatosan a mindenkori új megtakarításokra vonatkozó, magasabb lekötött betét kamaton lehet lekötni, vagy akár említhetném a közismert AXA World MasterCard® bankkártyát is, amely jelképes, 1.000 Ft-os kártyakibocsátással érhető itt el.

Az AXA esetében klasszikusnak mondható magas látra szóló kamatokat megőrzi a Bank?

Mindazon meglévő és jövőbeli ügyfelünknek, akinek fontos a magas látra szóló kamat, az új OKÉ Betétszámla terméket ajánljuk, ahol indulási akciónk által a mindenkori MNB alapkamattal azonos mértékű látra szóló kamatozás érhető el. Az OKÉ Betétszámlán egyébként feltétel nélküli ingyenes számlavezetés várja ügyfeleinket. Ha hozzávesszük, hogy az új OKÉ számlák között teljes mértékben ingyenes a pénzátvezetés internetbankon keresztül, akkor egyértelművé válik, hogy ténylegesen minden egyéb költség nélkül tarthatóak magas látra szóló kamaton a megtakarítások. Mindent egybevetve úgy gondolom, hogy az új lakossági számlacsaládban mindenki megtalálhatja így a számára kedvező választást - vagy másképpen szólva: mindenkinek OKÉ.

Hogyan juthat valaki OKÉ bankszámlához?

Az új bankszámlacsomagokkal és a számlaválasztással kapcsolatban további részletes tájékoztatást február hónapban küld a Bank minden érintett ügyfelének postai úton. Új ügyfelek esetében pedig április közepétől igényelhető bármely OKÉ bankszámla - legegyszerűbben online kezdeményezve a számlanyitást a weboldalunkon keresztül.

Az új OKÉ számlák adják tehát az AXA Bank erősségét?

Egyrészt ténylegesen úgy gondoljuk, hogy olyan, sok szempontból piacvezető ajánlati struktúrát biztosítunk ügyfeleinknek, amelyben mindenki megtalálhatja azt, amiért érdemes velünk bankolni. Másrészt azonban az a véleményem, hogy önmagában véve egy kedvező ajánlat csak részben elég ahhoz, hogy új ügyfeleket vonzzon magához egy bank, vagy hogy igazán elégedetté tegye ügyfeleit. Ezt alapvetésnek, "beugrónak" tartom minden bank számára, ami csak az alapfeltételeit teremti meg a hosszú távú, gyümölcsöző együttműködésnek ügyfél és bank között. Legalább ilyen fontosnak gondolom azt is, amiért az AXA Bankban folyamatosan dolgozunk: azt szeretnénk elérni, hogy ügyfeleink a nap 24 órájában bárhol, bármikor, internetbankon és a hamarosan megjelenő mobiltelefonos applikációnkon keresztül egyszerűen, kényelmesen, teljes körűen végezhessék el banki teendőiket. Azt szeretnénk, ha a bankolás nem terhet, hanem élményt jelentene ügyfeleinknek, és ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük online ügyfélkiszolgálásunkat. Büszkék vagyunk rá, hogy mi vagyunk Magyarországon az első direktbank.

Mitől más egy direktbank?

Erre nagyon egyszerű példákkal tudok válaszolni. Miért kellene egy számlanyitásért utazni, sorba állni, és egyáltalában időt, energiát pazarolni? Nálunk az online számlanyitást használva ezt otthonról, vagy a munkahelyéről is megteheti bárki, néhány perc alatt. Egy egyszerű regisztrációt követően, országos lefedettséggel ott és akkor keresünk fel minden számlanyitót, ahol és amikor szeretné, és ezzel meg is van oldva az egyébként (hagyományosan) körülményesnek elképzelt folyamat. Miért kellene bárkinek is egy átutalás miatt bankszámlaszámokat fejben, papíron, vagy jobb esetben internetbankban nyilvántartania? A telefonunk mindig kéznél van, nálunk pedig április közepétől a telefonos applikációnk segítségével akár telefonszámra is lehet utalni. Direktbankként, a költségeinket igyekszünk a lehető legalacsonyabban tartani - például azzal, hogy mindösszesen csak néhány bankfiókot üzemeltetünk az országban- és ezáltal tudunk ügyfeleinknek nagyobb kedvezményeket adni, magasabb kamatokat fizetni. Míg az előbbire a legjobb példát az új OKÉ számlacsomagok biztosítják, a magas kamatokra az új lekötött betét ajánlatunk lehet a legjobb bizonyíték: 4,25% is elérhető éppen a 12 havi lekötésekre.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, a bevezetésre kerülő új számlacsomagok részletes kondícióit a Lakossági Bankszámla Hirdetmény tartalmazza, mely elérhető a Bank weboldaláról.