Ünnepek előtt még drágább az idő

2014.11.05. 07:39 Módosítva: 2014.11.06. 08:48
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Díjnetes számlafizetéssel és online ügyintézéssel, vásárlással egy egész napot megspórolhatunk

Minden család tapasztalta már, milyen nehéz az ünnepek előtti két-három hét teendőit kényelmesen beosztani. Bármennyire is igyekszünk előre gondolkodni, az utolsó két-három munkanap fejvesztett kapkodással telik, ahogy a halaszthatatlan ügyek összesűrűsödnek. Akár egynegyedére is csökkenthetik a személyes rohangálással és év végi tömeges sorban állással töltött hosszú órákat azok, akik az online ügyintézést választják, mondja el Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. A tapasztalatok alapján azoknak, akik az ingyenes online számlafizetési és -kezelési rendszert éppen egy ünnepi időszak előtt kezdik el használni, még a vártnál is nagyobb megkönnyebbülést jelent a dijnet.hu egyszerűsége, gyorsasága és kényelme. A Díjneten jelenleg 18 számlakibocsátó számláit rendezheti az a több mint 300 ezer regisztrált ügyfél, aki már az online számlabemutatást- és fizetést választotta.

Összesen két óra egy interneteléréssel rendelkező számítógéppel – nagyjából ennyi kell ahhoz, hogy online ügyintézéssel akár nyolc órát, egy egész munkanapnyi időt megspórolhassunk az év végi pihenés előtti napokban – állítja Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. Ajándékvásárlás és postázás, összejövetelek szervezése és ételrendelés, lejáró számlák befizetése vagy beidőzítése, mérőóra-állások megadása – mindezek már online módon elintézhetők, szinte csak az otthonunk rendbe tétele és a lényeg, a szeretteinkkel töltött idő igényel személyes jelenlétet.

5 HASZNOS TIPP az ünnepek előtti online ügyintézéshez

  • Az ünnepek előtti hetekben vezessünk listát az elintézendő gyakorlati tennivalókról, mint egyfajta bevásárlólistát, amely a háztartási teendőkre, pénzügyekre, biztonságra koncentrál!
  • Csoportosítsuk a teendőket! Mit muszáj személyesen intéznünk? Mi az, amit online is el lehet intézni? A személyes jelenléttel járó elintéznivalókat „egy füst alatt” bonyolítsuk le, az online ügyintézésre pedig jelöljünk ki fél órát – kevésbé rutinosak egy órát – az utolsó két-három napban.
  • Használjuk a Díjnetet! Ellenőrizzük közműszámláinkat, havi törlesztéseinket, egyéb rendszeres fizetendő tételeinket! Az évkezdés előtt lejáró számlákat az online fizetési rendszerekben úgy ütemezzük be, hogy a határidő előtt egy-két nappal történjen meg a szolgáltató felé az átutalás.
  • Amit lehet, intézzünk el előre, online módon! Az esetleg elmaradt számlák gyors, pihenés alatti elintézéséhez pedig már vannak okostelefonról működő alkalmazások, mint az iCsekk.
  • Spóroljunk értékes időt azzal is, hogy megnézzük, mi az, ami ugyan nem tartozik a kötelező előkészületek közé, de ha előre elintézzük, több időnk marad a felhőtlen pihenésre!

Az évkezdés előtt lejáró számlákat a Díjneten másodpercek alatt előre befizethetjük, de megtehetjük azt is, hogy úgy állítjuk be előre az év végi szabadság alatt esedékes átutalást, hogy az a kívánt napon automatikusan megtörténjen, amíg mi pihenünk – ad további tanácsot a felhőtlen pihenéshez az online ügyintézési szakértő.


Ott pedig, ahol éppen a mérőóra-állások megadása következne a pihenés ideje alatt – tipikusan a víz, gáz, elektromos díjak esetén merül ez fel – a szolgáltatók honlapjain, vagy az online közműszámla-kezelő rendszerekben, például a Díjneten bármikor megtehetjük ezeket, hogy a későbbiekben ne kelljen hosszabb időszak fogyasztása után nagyobb számlákat befizetni.


Ha a fenti lépéseket megtettük, és kihasználtuk az online ügyintézés adta lehetőségeket, nem csak rengeteg ügyintézéssel töltött időt spóroltunk meg, de jó eséllyel az ünnepek is gondtalanul telnek majd. „Ha pedig mégis pihenés közben derül ki, hogy egy sürgős számlát elfelejtettünk befizetni, akár mobiltelefonunk segítségével is ezt bárhol, bármikor kényelmesen megtehetjük, hiszen rendelkezésre állnak már azok az alkalmazások, mint például az iCsekk, amelyekkel okostelefonról is pillanatok alatt be lehet fizetni a számlákat”, teszi hozzá Majtényi Kálmán.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.