Népszerű a postai nyugdíjbiztosítás

2014.11.19. 13:39 Módosítva: 2014.11.20. 11:57
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A nők és középkorúak kötnek legnagyobb arányban nyugdíjbiztosítást a Postán. Az év eleje óta több mint háromezren kötöttek nyugdíjbiztosítást a Posta Biztosítónál.

Az év eleje óta elérhető, adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítás  lendületet adott a biztosítási piacnak. A Posta Biztosító folyamatos díjas életbiztosítási szerződéseinek közel 30%-a nyugdíjbiztosítás.

Az adó-visszatérítések köre az idei év elejétől bővült, így 2014. január 1-jétől – a befizetett biztosítási díj 20%-ának megfelelő, évi legfeljebb 130 ezer forint összegű – szja-adójóváírást igényelhetnek a nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfelek.

A Posta Biztosító a piacon elsőként indította el nyugdíjbiztosítási termékét, PostaNyugdíj Aranytartalék néven. Az indulás óta eltelt időszakban több mint háromezren döntöttek a biztosító nyugdíjbiztosítása mellett.

A PostaNyugdíj Aranytartalékkal rendelkező ügyfelek a nyugdíjkorhatár elérésekor egy összegben vagy járadék formájában juthatnak hozzá megtakarításaikhoz.

A társaság frissen publikált statisztikái szerint a nők körében népszerűbb az öngondoskodás e formája: az eddigi szerződések 66 százalékát nők kötötték.

A nyugdíjbiztosítást kötő ügyfelek lakóhely szerinti megoszlását vizsgálva Csongrád és Győr-Moson-Sopron megye vezet, Nógrád megye a harmadik.

Annak ellenére, hogy értelemszerűen a középkorú ügyfeleket jobban foglalkoztatja a kiegészítő nyugdíjbiztosítás (35 és 50 év közötti az összes szerződő 56%-a), a PostaNyugdíj Aranytartalék legfiatalabb szerződője 23 éves, és meglepően sokan kötnek szerződést a fiatalabb korosztályokból.

A fiatalok körében is egyre többen kezdik felismerni, hogy az öngondoskodást nem a nyugdíj előtti években kell elkezdeni. A Posta Biztosítónál a szerződők 48%-a 45 év alatti, és figyelemre méltó, hogy a 35 év alattiak is 12%-ot tesznek ki. Az időben történő döntés meghozatalát támogatja az is, hogy a fiatalabb korosztályok élethelyzetéhez igazodva a PostaNyugdíj Aranytartalék szerződés már havi 5000 forintos megtakarítással elindítható, ha az ügyfél legalább 20 évvel a nyugdíjba vonulása előtt köti meg. Az induláskor vállalt havi összeg pedig a későbbiekben szabadon emelhető.

A Posta Biztosító november második felében online fókuszú marketing kampányt is indított az öngondoskodás népszerűsítése érdekében, hogy minél többen még időben kiszámoltassák várható nyugdíjukat a Postán és gondoskodjanak hosszú távú megtakarításaikról. A www.postanyugdij.hu oldalon a várható nyugdíj kiszámításához időpont egyeztetés céljából visszahívás kérhető, a felhasználó által választott postától. A kalkulálók között egy Földközi-tengeri luxushajóutat sorsolnak ki. Azok az ügyfelek pedig, akik nyugdíjbiztosítást kötnek, megnyerhetik a 10 db wellnesshétvége egyikét is.

További információ: www.postanyugdij.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.