Hedvig
7 °C
23 °C

Csók Palya Beától és Péterfy Boritól

2014.11.28. 18:04 Módosítva: 2014-12-01 16:21:13
Szenvedély után csók? December 6-án a Müpában a kultikus Csókolom zenekar, Palya Bea, Szamosi Judit Társulata, Kis(s)film premierrel és Pallag Zoltán verseivel. És aki az egészet összefogja, a műsorvezetőként debütáló Péterfy Bori.

Mintha az ágy felé mutatna a Művészetek Palotája új, a különböző művészeti ágak egymást erősítő, egyidejű jelenlétére épülő összművészeti sorozata. A Bábel-esteken együtt lép színpadra a jól ismert előadó, a tehetséges fiatal alkotó, a kulturális szcéna alternatív, progresszív művészeivel. December 06-án egy, már a nevében is az est fókuszára, a csókra utaló zenekar, az alternatív rock kultikus csapatának számító Csókolom mellett Palya Bea határozza meg a zenei vonalat. Izgalmas ellenpontja lehet Ujj Zsuzsi színpadi jelenlétének és dalszövegeinek Palya Bea személyisége és a Nő című lemezről kiválasztott dalok. Emellett azt is felfedezhetjük, a mozgás nyelvén miként lehet vallani a csókról. Szamosi Judit az idei SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztiválon közönségdíjat nyert Mi ketten vagyunk című darabja árnyalja ezen a módon a képet. És hogy irodalomból se legyen hiány, a fiatal költőnemzedék egyik legeredetibb lírikusa, a Noir című debütáló kötetével nagy sikert aratott Pallag Zoltán mutat be néhány költeményt.

Mindezek mellett egy filmpremiernek is tanúi lehetünk. Jeli András és Lukács Dávid kifejezetten erre az estére készített művében gyerekek mondják el véleményüket a csókról. És az est egyik legnagyobb dobása amellett, hogy a fellépők egy közös produkcióval is készülnek az, hogy Péterfy Bori most először műsorvezetői szerepben is kipróbálja magát. „Nagyon szeretem az interakciót a közönséggel. A koncertjeimen is mindig kimegyek közéjük, rájuk ugrom, megszólítom őket. Ezért gondolom, nem lesz teljesen idegen tőlem a műsorvezetés.” – nyilatkozta az énekesnő. És hogy vajon elcsattan-e csók a színpadon? December 6-án ez is kiderül.

Palya Bea - Gyere szeress:

Bábel-est: Csók

2014. december 6., Fesztivál Színház

Közreműködők: Palya Bea, Csókolom Együttes, Szamosi Judit társulata, Pallag Zoltán, Jeli András, Lukács Dávid, Péterfy Bori (moderátor)

További információ