Felszabadító punk-rock a Parkban

2015.07.03. 08:00 Módosítva: 2015.07.06. 15:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Július 19-én a Budapest Parkba érkezik az ultraprovokatív amerikai banda, az Anti-Flag. A zenekar most jött ki American Spring című albumával, de az új dalok mellett nem hagyják otthon klasszikusaikat sem.

Az ultraprovokatív és megalkuvást nem ismerő pittsburghi punk rock banda, feszes tempójú, markáns társadalomkritikát megfogalmazó számaikról, felforgató albumaikról és politikai aktivizmusukról híresek. 1993 óta vannak a pályán, ezalatt kilenc, nagy port kavart stúdióalbumot adtak ki, melyek közül a legfrissebb a májusban megjelent American Spring. Korai munkáik underground punk klasszikusok, kétezres években megjelent lemezeik pedig a mainstream punk zenéket kedvelők körében is népszerűek. A zenekarnak 2001-ben sikerült kitörnie az underground punk zenekarok világából, némi iróniával pont az Underground Network című albumukkal. Az idők során az Anti Flag neve olyan prograsszív társadalmi mozgalmakkal fonódott össze, mint a Democracy Now!, a Greenpeace és az Amnesty International. 2008-ban a Rage Against The Machine társaságában a Republikánus Párt ellen szerveztek tiltakozó koncertet, tavaly októberben pedig a Foglaljuk el a Wall Streetet mozgalom szimpatizánsait lepték meg egy akusztikus szettel New Yorkban. Önálló kiadójuk, az A-F Records mellett saját fesztiváljuk is van, az ANTIFest.

A felforgató banda most Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét veszi célba, hogy tavalyi szigetes koncertjük után felszabadítsanak minket minden létező és nemlétező elnyomás alól.

Előttük a karakteres Skindred és a Less Than Jake játszik. Előbbi a heavy metaltól, a reggae-n át, a drum and bass alapokig, a legkülönfélébb zenei stílusokból keveri össze ütős zenéjét, melyet eddig 5 album őriz, a tavaly megjelent Kill The Powerig bezárolóag, míg az először Magyarországra érkező Less Than Jake egy hamisíthatatlan középsulis zenekarból felcseperedett amerikai ska-punk zenekar, a kik nevüket a legendárium szerint a dobos kutyája után kapták.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.