Rejtett elegancia Budapest szívében

2015.07.03. 08:21 Módosítva: 2015.07.03. 16:15
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A főváros szívében található Prestige Hotel Budapest több, mint két hónapos próbaüzem után egy grandiózus nyitópartit követően június közepén hivatalosan is megnyitotta kapuit. A cégcsoport harmadik szállodájaként a - Boutique Hotel Budapest és a Continental Hotel Budapest után - a Vigyázó Ferenc utcai szálloda máris figyelemre méltó eredményeket ér el. Tulajdonosa Mazen al Ramahi, a szállodacsoport Brand Managere, Géher Zoltán és a szálloda igazgatója, Gaál Miklós mind egyetértenek abban, hogy a Prestige Hotel Budapest egyedi megkülönböztető varázsa többek között abból is adódik, hogy sikerült a „nagypolgári eleganciát” a mai kor igényeire szabniuk.

A szálloda megalkotásakor a kompromisszumokat nélkülöző tökéletesség volt a cél, és ennek eléréséért a hotel építészei számos kreatív megoldást alkalmaztak. A Dunához közeli, gyönyörű, Hild József által tervezett épület műemléki homlokzata felújítás során kapta vissza eredeti szépségét és várja a vendégeket immáron újra monarchiabéli eleganciával és a 21. századra hangolva egy kis modernitással. Az épület hatalmas üvegtetőt kapott megvilágítva ezzel az átrium alapját képező lobby-t és hat emelet magasságig mutatja meg az eredeti szerkezet arányos szépségét.

Az igazi elegancia azonban a részletekben rejlik. A fehér falak, fekete gránitpadló, a lobby közepén függő Masiero óriáscsillár és IPE Cavalli bútorok, a körfolyosók gyönyörű kovácsoltvas korlátjai, a szállodát több helyen díszítő SICIS mozaikok mind a ragyogó nagypolgári miliőt varázsolják a házba. A cégcsoport szállodáival régóta dolgozó belsőépítészek a szálloda 85 szobájában egyedi tervezésű, Olaszországban gyártott bútorokkal és Harlequin Leonida Velvet textilekkel kiegészítve alakították ki a „vintage” hangulatot árasztó egyedi stílust.

A koncepció kivitelezésénél minden a legapróbb részletig átgondolt munka eredménye, így a „békebeli” hangulatot a személyzet ruhája is tükrözi, csak úgy, mint a közösségi terekben hallható klasszikus zene. Az épület tervezőjéről is különleges formában emlékeztek meg, hiszen Hild Terem néven 40 férőhelyes rendezvénytermet alakítottak ki, mely szintén különleges bútorzatával és Angliában kézzel festett arany tapétájával kivételesen szép helyszín exkluzív rendezvények befogadására.

Ezenkívül relaxációs részleg, 3 szintes mélygarázs, és személyes szolgáltatások egész sora igyekszik a hotelben töltött időt feledhetetlen élménnyé varázsolni az itt lakók számára. Mind emellett, mint megtudtuk a fejlesztések egy percre sem fejeződtek be és hamarosan újabb meglepetések várjak majd a vendégeket.

Érdemes megemlíteni a minőségi szállodai szolgáltatások mellé párosuló a csúcsgasztronómiát is, melyet az éttermi együttműködő partner, a Gerendai Károly tulajdonos és Miguel Rocha Vieira sztár chef együttműködéséből származó Michelin csillagos Costes étterem új márkatagjaként megnyitott Costes Downtown étterem biztosít. A különleges koncepció itt sem maradt el, a prémium kategóriás étterem nyújtja a szálloda valamennyi éttermi szolgáltatását, közte a reggelit is. Az egyedi hangulatot - az exkluzív gasztronómiai élmények mellett - látványkonyha, séfasztal és egy különleges hatalmas élő „virágfal” is fokozza a 60 férőhelyes étteremben.

Érdekesség továbbá, hogy a szálloda értékesítési és marketing osztálya közös a Continental Hotel Budapestével, így a meglévő szinergiát jól hasznosítják.

A Prestige Hotel Budapest hivatalosan még csak most nyitotta meg kapuit, de a foglalási előrejelzéseket, a sajtó és a vendégek kritikáit figyelembe véve máris hatalmas siker jósolható neki. A két és fél hónapig tartó bevezető időszak alatt több mint 3600 vendéggel, 8500 vendégéjszakával, magasabb, mint 80 %-os kihasználtsággal és a budapesti 5 csillagos átlagárat is elérő árszinttel a hotel azonnal meghatározó pozíciót szerzett a több, mint 300 szállodát jegyző budapesti piacon. A sikeres kezdésről nyilatkozva Gaál Miklós szállodaigazgató elmondta: „Szállodánk csapatával mindent megteszünk, hogy megkülönböztessük magunkat versenytársainktól, ezért a legmagasabb minőséget kínáljuk minden tekintetben és ezt egészítjük ki szenvedéllyel nyújtott szolgáltatásainkkal.”

Prestige Hotel Budapest opening video

http://prestigehotelbudapest.com

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.