Helyi közösségeket támogat a Tesco

2016.03.08. 14:46
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Összesen 26 800 000 forinttal támogatja civil szervezetek helyi közösségi programjait az áruházlánc. Az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű országos pályázatra 67 körzetben április 3-ig lehet nevezni.

Hogyan segíti a Tesco a helyi közösségeket?

Magyar Henrietta, a Tesco kormányzati és közösségi kapcsolatokért felelős vezetője: Februárban „Ön választ, mi segítünk” elnevezéssel új országos pályázati programot hirdettünk azzal a céllal, hogy olyan programokat támogassunk, amelyek a helyi közösségek javát szolgálják, ott fejtsék ki jótékony hatásukat, ahol vásárlóink és dolgozóink élnek. Nevezni országosan 67 körzetben a program weboldalán keresztül lehet, és a pályázat végén 67 pályázó nyerhet el egyenként
400 000 forint összegű támogatást.

Mit kell tudni a pályázatról?

M.H.: A civil szervezetek április 3-áig nevezhetnek egészséges életmódra ösztönző, gyermekek oktatását támogató, valamint környezetszépítő aktivitásokkal. A továbbjutott pályázatokra vásárlóink május 11-től június 7-ig szavaznak majd: a vásárlásaik után 1 darab zsetont kapnak, amit az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a támogatni kívánt pályázati program mellé. A nyertes pályázatokat a 2016. június 13-ai héten hirdetjük ki.

Hogyan történik a nyertes pályázatok kiválasztása?

Dr. Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója: A pályázatokat a Tesco független szakmai partnereként a Magyar Adományozói Fórum munkatársai értékelik a pályázati kiírásban meghatározott szempontok szerint. Majd körzetenként 3 pályázatot választunk ki, amelyekre aztán a Tesco vásárlói szavazhatnak.

On valaszt mi segitunk.png

Miért fontos a helyi civil szervezetek támogatása?

M.K.: A gazdasági válság éve óta sokrétű gazdasági, társadalmi, környezeti változások zajlottak le Magyarországon, amelyek a helyi közösségek mindennapi életére is közvetlen hatással voltak. Az új körülményekhez való alkalmazkodás sikerében és a gazdasági, társadalmi stabilitás megőrzésében, fenntarthatóságában döntő szerepet játszik, hogy a helybeliek aktívan vegyenek részt közösségük életében. A civil szervezetek ugyanis az „élesztő” szerepét töltik be a legtöbb településen. Ők azok, akik összegyűjtik és megfogalmazzák azokat a problémákat, amelyek a közösség életét befolyásolják. Mivel a szervezetek munkatársai, önkéntesei maguk is az adott települések lakói, ezért gyorsabban és egyszerűbben képesek reagálni és „testreszabott” megoldásokat találni a helyi igényekre, és közvetlenül tudják ellenőrizni munkájuk eredményességét. A program közös értékeket, mérhető előnyöket teremthet az ország minden részén.

www.tesco.hu/kozosseg

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.