Erzsébet
0 °C
7 °C

Az elektromos fűtésről

2016.08.29. 14:21 Módosítva: 2016-09-20 13:38:24

Villannyal fűteni? Nem drága ez egy kicsit?

Nagyon sok ilyen és hasonló kérdéssel találkozunk nap, mint nap, mikor vásárlók érdeklődnek termékeink és azok működése iránt. Ezek alapja az a régen beidegződött ismeret, hogy a gázfűtés a legolcsóbb. Ez azonban így nem állja meg a helyét.

Mitől függ a fűtés hatékonysága?

Nagyban az épületfizikai mutatóktól, azaz a fűtendő helyiségek méretétől, a falazat anyagától, vastagságától, az épület szigetelésétől, a nyílászárók minőségétől, és természetesen a helyesen megválasztott hőmérséklet folyamatos biztosításától is (ha a rendszernek sokszor kell gyorsan felfűteni egy helyiséget alacsony hőmérsékletről, az jelentősen növeli a fűtés költségét.)

A NordArt által forgalmazott korszerű fűtőpanelek úgy működnek, hogy hogy a panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt az előre nyúló bordákon keresztül a meleg levegő beáramlik a légtérbe. A fűtőpanel lelke a tetszőlegesen megválasztható vezérlőben rejlik. Egy processzor segítségével a vezérlő méri és ellenőrzi a helyiség hőmérsékletét és annak változását, és kiszámítja, hogy a panelnek mikor kell működnie.

Általában egy perc működés során húsz másodpercen keresztül vesz fel áramot, melyet a visszajelző LED-en lehet látni, ez azt bizonyítja, hogy a fűtőpanel általában harmad annyi áramot használ, mint a névleges összteljesítménye.

A GLAMOX* és ADAX fűtőpanelek legnagyobb előnye kétségtelenül az, hogy szakember segítsége nélkül felszerelhetőek, beüzemelhetőek. (Egyszerűen a falra kell csavarozni, csatlakoztatni a konnektorba, bekapcsolni és a fűtés üzemkész.)

Ezzel már a beruházás pillanatában jelentős pénzt takaríthatunk meg, a továbbiakban pedig nem igényel karbantartást, a felszerelés után semmilyen járulékos költséggel nem kell számolnia a NordArt fűtési megoldások használójának.

Elektromos fűtés vs. gázfűtés

Azért, hogy bebizonyítsuk, hogy az elektromos fűtés nem a legdrágább megoldás, készítettünk egy felmérést. Egy adott háztípus fűtés kiépítésére kértünk ajánlatot gáz- illetve elektromos fűtésre. Az eredmény sokak számára meglepő lehet, de az elektromos fűtésnek hét év előnye van a költségek tekintetében. A teljes cikk ITT érhető el.

A gyártókról és a forgalmazóról:

A NordArt által forgalmazott norvég fűtőpaneleket az Adax és a BEHA cégek gyártják. A BEHA 1917, ADAX cégcsoport 1960 óta gyárt elektromos fűtőtesteket, összes márkájuk (Adax, Glamox, Norel és Beha) megtalálható a NordArt termékpalettáján. A NordArt immáron 10-ik éve forgalmazza Magyarországon a világszerte közel 30 országban jelenlevő cégek termékeit.

A letisztult északi design, az egyszerű kezelhetőség, a folyamatos innovációk és az egyedülálló garanciális feltételek nagyon vonzók a magyar vásárlók számára, ez biztosítja az egyre bővülő ügyfélkört a cégnek, ügyfeleinek pedig az ebből adódó piaci stabilitást, biztonságot.

A NordArt termékek elérhetősége https://nordart.hu/