Az elektromos fűtésről

2016.08.29. 14:21 Módosítva: 2016.09.20. 13:38
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Villannyal fűteni? Nem drága ez egy kicsit?

Nagyon sok ilyen és hasonló kérdéssel találkozunk nap, mint nap, mikor vásárlók érdeklődnek termékeink és azok működése iránt. Ezek alapja az a régen beidegződött ismeret, hogy a gázfűtés a legolcsóbb. Ez azonban így nem állja meg a helyét.

Mitől függ a fűtés hatékonysága?

Nagyban az épületfizikai mutatóktól, azaz a fűtendő helyiségek méretétől, a falazat anyagától, vastagságától, az épület szigetelésétől, a nyílászárók minőségétől, és természetesen a helyesen megválasztott hőmérséklet folyamatos biztosításától is (ha a rendszernek sokszor kell gyorsan felfűteni egy helyiséget alacsony hőmérsékletről, az jelentősen növeli a fűtés költségét.)

A NordArt által forgalmazott korszerű fűtőpanelek úgy működnek, hogy hogy a panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt az előre nyúló bordákon keresztül a meleg levegő beáramlik a légtérbe. A fűtőpanel lelke a tetszőlegesen megválasztható vezérlőben rejlik. Egy processzor segítségével a vezérlő méri és ellenőrzi a helyiség hőmérsékletét és annak változását, és kiszámítja, hogy a panelnek mikor kell működnie.

Általában egy perc működés során húsz másodpercen keresztül vesz fel áramot, melyet a visszajelző LED-en lehet látni, ez azt bizonyítja, hogy a fűtőpanel általában harmad annyi áramot használ, mint a névleges összteljesítménye.

A GLAMOX* és ADAX fűtőpanelek legnagyobb előnye kétségtelenül az, hogy szakember segítsége nélkül felszerelhetőek, beüzemelhetőek. (Egyszerűen a falra kell csavarozni, csatlakoztatni a konnektorba, bekapcsolni és a fűtés üzemkész.)

Ezzel már a beruházás pillanatában jelentős pénzt takaríthatunk meg, a továbbiakban pedig nem igényel karbantartást, a felszerelés után semmilyen járulékos költséggel nem kell számolnia a NordArt fűtési megoldások használójának.

Elektromos fűtés vs. gázfűtés

Azért, hogy bebizonyítsuk, hogy az elektromos fűtés nem a legdrágább megoldás, készítettünk egy felmérést. Egy adott háztípus fűtés kiépítésére kértünk ajánlatot gáz- illetve elektromos fűtésre. Az eredmény sokak számára meglepő lehet, de az elektromos fűtésnek hét év előnye van a költségek tekintetében. A teljes cikk ITT érhető el.

A gyártókról és a forgalmazóról:

A NordArt által forgalmazott norvég fűtőpaneleket az Adax és a BEHA cégek gyártják. A BEHA 1917, ADAX cégcsoport 1960 óta gyárt elektromos fűtőtesteket, összes márkájuk (Adax, Glamox, Norel és Beha) megtalálható a NordArt termékpalettáján. A NordArt immáron 10-ik éve forgalmazza Magyarországon a világszerte közel 30 országban jelenlevő cégek termékeit.

A letisztult északi design, az egyszerű kezelhetőség, a folyamatos innovációk és az egyedülálló garanciális feltételek nagyon vonzók a magyar vásárlók számára, ez biztosítja az egyre bővülő ügyfélkört a cégnek, ügyfeleinek pedig az ebből adódó piaci stabilitást, biztonságot.

A NordArt termékek elérhetősége https://nordart.hu/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.