FELFORGATJA AZ ÁLLÁSPIACOT EGY MAGYAR APP

2016.10.14. 14:44 Módosítva: 2016.10.15. 14:33
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
mobiles2.png

Az álláskeresés teljes folyamatát akarja átalakítani a Profession.hu új alkalmazása, a Mobil Munka . A lényeg, hogy a fizikai munkánál, szakmunkánál, vendéglátós és adminisztrációs állásoknál nincs szükség felesleges körökre és önéletrajz feltöltésére, csak kiválasztod azt az állást ami érdekel és már beszélhetsz is a munkaadóval. A lokáció és érdeklődés alapján megjelenő munkalehetőségek között a Tinder alkalmazáshoz hasonlóan szemezgethetsz, aztán eldöntheted, hogy telefonon, emailben, vagy sms-ben jelentkezel.

Az okostelefonok alapjaiban reformálták meg a felhasználói szokásokat: a magyarok álláskeresők harmada már mobilon keres munkát, ráadásul elvárja az egyszerűséget és a gyorsaságot. Ezt a trendet lovagolja meg a Mobil Munka alkalmazás. Itt az állások a GPS koordinátád és az érdeklődési köröd szerint jelennek meg a kijelződön. Azokat az állásokat, amik tetszenek jobbra, a nem tetsző állásokat pedig balra kell húznod. A szimpatikus pozíciókra ezután egyetlen érintéssel, önéletrajz és motivációs levél nélkül jelentkezhetsz. Így minden felesleges időhúzás kimarad, a lényeg, hogy tetszik-e a munka és te tetszel-e a főnöknek.

A magyar álláspiac teljesen átalakult, mára a munkáltatóknak is oda kell arra figyelnie, hogy neked is kényelmes legyen a felvételi folyamat. Egy felszolgálói, kozmetikus, vendéglátós, vagy eladói állásnál egyébként is elég, ha a személyes találkozón bizonyít a jelentkező, minden más kör feleslegessé vált. Leginkább ezekre a szakmunkás állásokra koncentrál az ingyenes hirdetésfeladást is biztosító alkalmazás.

iroda mobil munka 640x426 v1

Az állások száma pedig már kezdettől magas (induláskor több mint 3 ezret töltöttek fel), annak köszönhetően, hogy az alkalmazás mögött a vezető álláskereső oldal, a Profession.hu áll. Aktív és látens álláskeresőknek kötelező iOS-re és Androidra is!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.