Nehéz elhinni, mire jó még az ujjlenyomat-olvasó!

2016.10.31. 06:58 Módosítva: 2016.10.31. 06:58
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Fotóztál már ujjlenyomat-olvasóval? Esetleg az ébresztőt kapcsoltad már ki vele? Nem is rossz ötlet, ugye? Ha már van egy ilyen funkciója a mobilunknak, miért ne használhatnánk másra is, mint az adataink védelmére.

Ritkán gondolunk bele, hogy mennyi személyes adatot tárolunk a mobilunkon, amelyekkel mások akár vissza is élhetnek. Fotók gyermekeinkről, magunkról, fontos levelezések, egy halom telefonszám... Szerencsére ma már nem nagyon van olyan okostelefon, amely ne rendelkezne valamilyen védelmi funkcióval, de mivel a kényelem nagy úr, kevesen állítanak be hosszú és bonyolult jelszavakat. Így a képernyő feloldásakor sokáig a nem túl biztonságos, de aránylag gyors jelszavak bepötyögése jelentette a megoldást. 

augu 9999 107

A technika ezen már túljutott, az ujjlenyomat- olvasóval felszerelt mobilok nemcsak a biztonság csúcsát jelentik, hanem azt is, hogy egy érintéssel egy pillanat alatt hozzáférhetünk az adatainkhoz is. Attól sem kell félnünk, hogy az ujjlenyomatunkat ellopják, mert azt számos biztonsági megoldás védi. A Huawei ujjlenyomat- olvasója például olyan módon tárolja az ujjlenyomatunkat, hogy még egy profi hacker sem tudná azt rekonstruálni.

01

De a Huawei megoldásában nemcsak ez a különleges, hanem az is, hogy más gyártók leolvasóival szemben a P9, P9 Lite és P9 Plus, valamint a Nova modellek olvasói eredeti funkciójuk mellett egy csomó praktikus dologra is használhatók. Az ötlet nagyon is életszerű, hiszen ha már ott van a leolvasó a telefonunkon, miért ne vehetnénk hasznát egy sor másik dologban is? Lássuk miben:

1. Készíts fotókat vagy videókat kényelmesen!

Főképp „selfie-k” készítése közben lehet kényelmetlen az okostelefon képernyőjén található exponáló gombot elérni a hüvelykujjunkkal. A Huawei P9 család telefonjainak hátlapjára szerelt leolvasó viszont éppen kézre esik, így egyszerűen, egy gyors érintéssel is készíthetünk fotót, vagy indíthatunk el videófelvételt.

2. Fogadj hívást egy mozdulattal!

A Huawei P9, P9 Lite és P9 Plus okostelefonokon az ujjlenyomat-olvasó megérintésével a beérkező hívásokat is egyszerűen és gyorsan fogadhatjuk, nem kell babrálnunk a képernyő scrollozásával.

3. Kapcsold le gyorsan és könnyen az ébresztődet!

Történt már veled, hogy legszebb álmaidból keltett fel a telefonon beállított ébresztő jelzés, és félig még csukott szemmel csak többszöri próbálkozásra sikerült elhallgattatni? A Huawei P9 család telefonjain az ébresztőt az ujjlenyomat-olvasó egyszerű megérintésével is kikapcsolhatod.

Egyetlenujjal

4. Nézegess képeket a telefon galériájában!

Ujjad jobbra vagy balra csúsztatásával a telefon olvasóján könnyedén végigböngészheted a nyaralás alatt készített fotókat.

5. Kezeld a telefonod egyszerűbben!

A Huawei P9 család és a hamarosan hazai boltokba kerülő Nova okostelefon ujjlenyomat-olvasóival is lezárhatod és feloldhatod az alkalmazásokat, megnyithatod az értesítési panelt, törölheted az értesítéseket. Sőt, a Honor 8 leolvasója még okosgomb funkcióval is rendelkezik: a gomb egyszeri, kétszeri vagy hosszabb lenyomásával elindíthatod kedvenc alkalmazásaidat.

A P9 megtekinthető ITT

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.