Orsolya
7 °C
19 °C

Apró segítség, hatalmas öröm

2016.12.02. 11:11 Módosítva: 2016-12-02 11:11:04
December 7-ig még te is segíthetsz minden SPAR és INTERSPAR üzletben megvásárolt P&G termékkel: a Procter & Gamble és a SPAR Magyarország a Magyar Vöröskereszt támogatására indított jótékonysági programja hamarosan a végéhez ér.

A partner vállalatok minden megvásárolt termék, így például az Ariel, a Lenor, a Pampers és a Gillette termékek árának 1%-át a Magyar Vöröskereszt, általuk a rászoruló gyermekek életkörülményeinek javítására adományozzák.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a magyar társadalom 14.9%-a (1.464.740 fő) él szegénységben.1 A 7 év alatti gyermekek 42.2% százaléka, 130 ezer fő naponta küzd a szegénység nehézségeivel, közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik.

Vöröskereszt-P&G-SPAR  (7)

"Karácsony közeledtével a Magyar Vöröskereszt országszerte több tízezer család ünnepét tudja szebbé tenni különböző adományozó programjain keresztül. Természetesen nem csak az ünnepek közeledtével segítünk, munkatársainkra az év minden napján számíthatnak a rászorulók. A Magyar Vöröskereszt főként abból tud segítséget nyújtani, amit magánszemélyektől és vállalati adományozóktól kapunk. Ezért példaértékű, hogy a P&G országos adománygyűjtést hirdet, és ezt széles körben kommunikálja is, ezzel segítve munkánkat. – mondtaKardos István, a Magyar Vöröskereszt vezérigazgatója.

Az “Apró segítség, hatalmas öröm” program célja, hogy a Magyar Vöröskereszt, a P&G és a SPAR Magyarország a leginkább rászorulókat segítse. A kampány nagyköveteként Molnár Ferenc Caramel énekes, a két éves Sophie büszke apukája is csatlakozik a programhoz.

Vöröskereszt-P&G-SPAR  (5)

A kampány erőssége, hogy bárki segíthet. Minél többen csatlakozunk, annál több gyermek számára sikerülhet egy komfortosabb otthont teremteni, akár csak egy kis időre is. Tapasztalatból tudom, milyen hátrányos helyzetű gyerekként felnőni, édesapaként pedig tudom, mennyire fontos, hogy gyermekünk számára mindent megadjunk, ami a boldog jövő alapja. Most igazán egyszerű segíteni. A mindennapi bevásárlás során is tehetünk érte, pluszköltség nélkül. Ezért is bíztatok mindenkit arra, hogy csatlakozzon a kampányhoz, hogy mosolyt csalhatunk a magyar gyermekek arcára.– biztat mindenkit Caramel az „Apró segítség, hatalmas öröm” kampányban való részvételre.

A Magyar Vöröskereszt minden megyei szervezete bevonásra kerül a program sikeressége érdekében. A szervezet önkénteseinek és alkalmazottjainak hozzáértésével azok a családok és közösségek részesülnek majd az adományokból, melyek a leginkább segítségre szorulnak. A Magyar Vöröskereszt által üzemeltetett szervezetek biztosítják, hogy a kezdeményezés keretében összegyűjtött adomány a legszükségesebb, egészséget megóvó és boldog növekedést biztosító termékek – így például lepedők, ágyneműk, pizsamák- beszerzésére legyen fordítva.

További információ

PG logó
interspar logo
Spar-logo.svg.png
Vöröskereszt logó