„Az év legvidámabb hete”: 15 év után arculatot vált a VIDOR Fesztivál!

2017.08.14. 09:48 Módosítva: 2017.08.15. 10:13
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A vígjátékok legjavával, ingyenes koncertekkel, külföldi és hazai sztárokkal, és közel 300 ingyenes programmal hosszabbítják meg a nyarat Nyíregyházán.

„Megújult arculattal és a külföldi sztárok mellett idén még több népszerű magyar zenekarral várjuk a vidorgókat. A fesztivál eredeti célkitűzése természetesen továbbra sem változik: a programok 90 százaléka ingyenesen látogatható – nyilatkozta Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház és az ország egyik legnagyobb ingyenes összművészeti fesztiváljának igazgatója.

Moments Photography-57

A legnagyobb nevettetők seregszemléje

A 2017-től Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész vezette VIDOR-zsűri idén is a magyar színházművészet kiváló műhelyeiből érkező előadásai közül fogja a díjakat odaítélni. Köztük akadnak nagymúltúak is, mint a budapesti Vígszínház, a József Attila Színház, a Karinthy Színház, a Nemzeti Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, valamint fiatalabb, de ugyancsak országos hírű alkotóközösségek is, mint az Orlai Produkciós Iroda, a Nézőművészeti Kft., a Szkéné Színház, a Jászai Mari Színház – Népház, a Játékszín vagy a Rózsavölgyi Szalon Arts & Cafe. Mellettük egészen új, de máris nagy figyelmet kiérdemelt csapatok is megtalálhatóak a nevezettek között, mint a budaörsi Latinovits Színház, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, a Dumaszínház, a FÜGE Produkció vagy éppen a Vádli Alkalmi Színházi Társulás.

A szerzők között a régi nagy nevettetők (Woody Allen, Ray Cooney) és kortárs magyar szerzők (Háy János, Székely Csaba, Szabó Borbála és Vinnai András) darabjaiból egyaránt láthat a közönség. A rendezők között találhatunk külföldi művészt (Viktor Rizsakov, Alexander Bargman), a magyar színházi világban évtizedek óta dolgozó alkotót (mások mellett Verebes István, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Karinthy Márton), filmrendezőt (Kapitány Iván, Paczolay Béla), színész-rendezőt (Szikszai Rémusz, Znamenák István, Végh Zsolt, Olt Tamás, Németh Kristóf, Sipos Imre) és a fiatal generáció képviselői (Göttinger Pál, Dicső Dániel, Borgula András) mellett még írót is (Vinnai András).

Kirják Róbert a VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója, Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere, Bige László a fesztivál főtámogatója
Kirják Róbert a VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója, Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere, Bige László a fesztivál főtámogatója

Hosszasan sorolhatnánk még a fellépő művészek neveit (Kern András, Hernádi Judit, Jordán Tamás, Hegyi Barbara, Trokán Péter, Kovács Patrícia, Mácsai Pál, Mucsi Zoltán, Dobó Kata, Pokorny Lia, Szulák Andrea, Nemcsák Károly) és nem utolsó sorban az előadások címeit, de az ingyenesen terjesztett műsorfüzetekből, a fesztivál honlapjáról (vidor.eu), illetve a VIDOR Fesztivál telefonos applikációjának segítségével ki-ki könnyedén bővebb információhoz juthat a versenyprogrammal kapcsolatban.

A fesztivál részletes műsorfüzetének letöltése itt:

http://vidor.eu/documents/VIDOR_2017_musorfuzet.pdf

VIDOR App letöltése itt:

logo fekvo

Ingyenes koncertek, külföldi és hazai sztárok, 9 napon át!

A nagyszínpadon olyan ismert külföldi együtteseket láthat és hallhat majd a közönség, mint az ELECTRIC SWING CIRCUS (Nagy-Britannia), a FANFARE CIOCÂRLIA (Románia), az AMADOU & MARIAM (Mali), vagy a fesztivál első napján hazánkban először bemutatkozó RUMBANAMÁ (Kuba-Kongó-Spanyolország-Franciaország). Ugyancsak a nagyszínpad headlinerei között találjuk a hazai könnyűzenéből ismert zenekarok neveit: PUNNANY MASSIF, 30Y, IRIE MAFFIA, ŽAGAR, HIPERKARMA, MARGARET ISLAND. A Kisszínpad előadói között hazánkban olyan ritkán fellépő művészek is bemutatkoznak, mint a DIL MASTANA (India) Ábrahám Judit közreműködésével; az EZZA (Niger-Franciaország) vagy a VOŁOSI (Lengyelország). A hazai világzene képviseletében a VIDOR vendégei lesz többek között: a DRESCH VONÓS QUARTETT, a BUDA FOLK BAND, a TÁRKÁNY MŰVEK, a CIMBALOM DUO, valamint a CSÁNGÁLLÓ. Továbbá: nem megfeledkezve azokról az állandó programokról, amelyek nélkül nem lehetne elképzelni egyetlen valódi VIDOR-forgatagot sem – minden érdeklődőt szeretettel várnak a gyerekelőadások, bábszínházak, bohócdoktorok, dumaszínházak, utcaszínházi előadások, táncházak, irodalmi estek, képzőművészeti kiállítások, komolyzenei koncertek, artisták, pantomimesek, karikaturisták, élő szobrok, mutatványosok és tűzzsonglőrök. Mindez 9 napon keresztül, „az év legvidámabb hetén”, Nyíregyházán augusztus 25. és szeptember 2. között a Móricz Zsigmond Színház szervezésében!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.