Fesztiválálló Zebra eszközök

2017.10.11. 15:50 Módosítva: 2017.10.11. 16:52
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Tűző napon és porban, esőben és sárban, éjjel-nappal biztosan működő Zebra mobil terminálokkal, vonalkód olvasókkal és nyomtatókkal buli lett a beléptetés és a logisztika a Sziget fesztiválon.

A budapesti Hajógyári sziget 1993 óta ad otthont minden év augusztusában Közép-Kelet-Európa legnagyobb zenei rendezvényének, a Sziget fesztiválnak, amely tavaly 56 programhelyszínen 496 ezer látogatót fogadott a világ minden tájáról. Sikerrel debütált ekkor a Szigeten a beléptető rendszer is, amely a karszalagra nyomtatott QR kódhoz rendeli a fesztivállátogatók nevét, jegyük és személyazonosításra használt okmányuk adatait.

sziget1

– Fesztiváljaink egyik legkritikusabb folyamata a beléptetés – mondta Viczián-Dombai Róbert, a Balaton Soundot, a Volt Fesztivált és több más rendezvényt is jegyző Sziget Kulturális Szervezőiroda informatikai vezetője. – Itt mindennek zökkenőmentesen kell működnie, mivel kiemelten fontos a visszaélések, a csalások és hamisítások kiküszöbölése csakúgy, mint a látogatók kilétének valós idejű ellenőrzése.

Komplex beléptetőrendszert alakított ki ezért a Szervezőiroda, amelynek egyik kulcseleme a Zebra DS4308-as mobil szkennercsaládja.

zebra4

– Gyakorlatilag elnyűhetetlen, a környezeti körülményektől és a beolvasandó QR kód állapotától függetlenül, nagy terhelés alatt is mindig megbízhatóan működő eszközre van szükségünk – mondta Viczián-Dombai Róbert. – A Zebra DS4308 2D olvasói kiválóan teljesítenek, könnyen kezelhetők és integrálhatók, karbantartásra szinte nincs is szükségük. Eddigi tapasztalataink alapján ismét ezeket az eszközöket választanánk a beléptetéshez.

Hasonlóan fontos terület a fesztiválhelyszínek felszereléséhez szükséges, mintegy 68 ezer darabos eszközállomány követése, raktározása, leltározása, ki- és visszaszállítása. Az összetett logisztikai folyamat támogatására a Szervezőiroda a Zebra ZT410 RFID nyomtatóit és Workabout Pro 4 RFID olvasó mobil termináljait integrálta raktárkezelő rendszerével.

zebra3

– A Zebra ZT410 RFID printerek nagy sebességgel, kiváló minőségben és rendkívül költséghatékonyan állítják elő az eszközök azonosítására szolgáló címkéket, miközben betanítás és karbantartás nélkül használhatók – mondta Viczián-Dombai Róbert. – A Zebra Workabout Pro 4 mobil termináljai nemcsak a raktárban, hanem a fesztiválok helyszínén, kültéri körülmények között, porban, esőben, sárban is megbízhatóan olvassák a kódokat és címkéket. Valódi munkaeszköznek bizonyultak, amelyekre nem kell vigyáznunk a terepen, egyszerűen teszik a dolgukat. A vezeték nélküli adatkapcsolatnak köszönhetően mindig pontosan tudjuk, hogy eszközeink hol találhatók, így a megadott időben a megfelelő helyszínre szállíthatjuk őket, ami alapvető az emlékezetes fesztiválélményt adó programok színvonalas megvalósításához.

A Zebra Android alapú mobil termináljaival és nyomtatóival, a hozzájuk elérhető fejlesztőeszközök újdonságaival közelebbről is megismerkedhettek a Developer Kitchen szakmai rendezvény résztvevői, amelyre október 10-én került sor a nagykereskedő Ingram Micro szponzorálásával.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.