A ’90-es évek kedvencei: Limp Bizkit és Dog Eat Dog a Campuson

2019.07.15. 12:10
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Július 19-én és 20-án, érkezik az MTV-hőskorának két kedvenc rap-rock/hardcore/skate punk zenekara, a Dog Eat Dog és a Limp Bizkit a Campus Fesztiválra.

Campus

A Dog Eat Dog különlegessége, hogy ez volt az egyik első zenekar, amelyik sikeresen vegyítette a rap zenét a metallal. A New Jersey-i zenekar idén 29 éves, így több mint negyed évszázad van már a hátuk mögött. Az együttes eddigi pályafutása során 5 stúdióalbummal jelentkezett, legutóbbi nagylemezük 2006-ban jelent meg.

A zenekar így emlékezett vissza az első magyarországi fellépésre:

Az első magyarországi koncertünk, ami azt hiszem 1995-ben volt a Petőfi Csarnokban emlékezetes volt. A Biohazard előtt játszottunk és az egész turné egy utazó cirkuszra hasonlított leginkább, mert velünk jött még a Downset, a Such A Surge és a Dubwar is.

A '90-es évek hangulata tovább fokozódik július 20-án, szombaton érkezik hazánkba az amerikai hiphop-, rap-, rock- és metálelemeket keverő együttes, a Limp Bizkit is. Az ezredforduló korszakának egyik legnépszerűbb formációja idén ünnepli negyed évszázados fennállását. A sikert 1999-ben a Significant Other album hozta meg, hiszen ekkor a metal virágkorát élte a mainstream médiában. Sőt a Deftones és a KoЯn mellett őket tartják a nu metal stílus megteremtőinek is.

Limp Bizkit

Legutóbbi albumuk 2011-ben jelent meg Gold Cobra címmel, a banda többször fellépett már Magyarországon, így ez a hatodik alkalom, hogy hazánkba látogatnak, ezúttal Debrecenbe!
A Campus Fesztivál az elmúlt években már bebizonyította, hogy a minőségi kultúra, a kiegyensúlyozott színvonal, a zenei sokszínűség jellemzi, ezzel idén is bekerült a minősített európai fesztiválok közé. Debrecen legnagyobb kulturális eseményére, 2019. július 17-től négy napon át, összesen 70 helyszínnel készülnek a szervezők. A zenei programkínálatban világsztárok, Limp Bizkit, Alan Walker, Willy William, a Dog Eat Dog, a Delinquent Habits, Alice Phoebe Lou, a Seafret valamint Nora En Pure és az Amsterdam Klezmer Band is szerepelnek.

További programok: campusfesztival.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.