Ha csomagautomatába rendel decemberben biztosan időben megérkezik minden csomagja!

2019.12.09. 15:36 Módosítva: 2019.12.09. 15:43
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
  • A Foxpost csomagautomata használata roppant egyszerű
  • Csomagautomata esetén ön dönti el, hogy mikor veszi át a csomagot, így nem kell a futárhoz igazodni
  • Ez az egyik legolcsóbb csomagküldési szolgáltatás
  • A Foxpost a legzöldebb a csomagküldők közül

Még nem késett le semmiről, ha online rendelné meg a karácsonyi ajándékokat, biztos lehet benne, hogy a Foxpost időben kiszállítja majd a 117 csomagautomatái egyikébe a megvásárolt terméket: legyen szó internetes áruház portékájáról, közösségi média vagy egyéb adásvételi oldalakon vásárolt ajándékról. A hazai legnagyobb automata csomagponthálózat nem csak időben szállítja ki a csomagokat, de megbízható információkkal is tud szolgálni azzal kapcsolatban, hogy merre jár éppen a küldemény.

Az internetes vásárlás az egyik legjobb dolog, ami az emberrel a karácsony előtti időszakban történhet, hiszen kényelmes, nincs sorban állás, nem kell a dugóban ülni, boltról boltra járni és cipekedni sem. Illetve az sem mellékes szempont, hogy bármikorra időzítheti, hiszen nem kell attól tartania, hogy bezár a bolt. Ezeken felül a komfortérzetet még az is fokozhatja, ha csomagautomatába kéri az árut házhozszállítás helyett, így elkerülve az azzal járó idegeskedést, hogy esetleg órákat, vagy napokat kell malmozva várnia, míg a futár kiszállítja az árut. Ezzel szemben a fix ponton való átvételnek rengeteg előnye van, főleg decemberben. Például 1-2 nap alatt megjön a csomag az automatába, vagy, hogy bármikor felveheti az árut, amint az megérkezik a szekrénybe. Ehhez csak a nyitó kódra van szükség, ami üzenetben érkezik. Az egész művelet nem tart tovább egy percnél.

lurdy055-1600

Azért ez elég meggyőző. Bónusz, a csomagautomatás feladásnál sincs sok macera, ugyanis akár online regisztrálhatja a csomagot, majd a kapott kóddal egyszerűen és gyorsan teheti az automata szekrényébe a küldeményt, így ezt is másodpercek alatt abszolválhatja. Nem kell sorban állni a feladásnál, papírokat töltögetni, aláírni, sőt, a fizetést is gyorsan letudhatja az automatánál.

További előnye még a csomagautomata-használatnak, hogy sok esetben a legkedvezőbb árakat biztosítja a hazai piacon. Ha például hasonló méretű és súlyú csomagot ad fel a postán házhozszállítással, az pont 50 százalékkal fog többe kerülni, mintha a csomagautomatás szolgáltatást választaná a Foxpostnál. Elég jelentős a különbség, főleg abban az esetben, ha egyszerre több csomagot ad fel, amire lássuk be így karácsony idején, elég nagy esély van.

Ha a csomagautomatás szolgáltatást választja, szintén önre van bízva, hogy mikor veszi át a csomagot. Így egybekötheti a heti bevásárlással, illetve saját ritmusához tudja igazítani a csomag felvételét, amire három teljes napja van. Talán arról nem is tudott, hogy ha az utóbbi szolgáltatást veszi igénybe, a Föld jövőjéért is tesz, hiszen a csomagautomatás rendelés kevésbé terheli meg a levegőt, mint a házhozszállítás. A budapesti Corvinus Egyetem egyik friss tanulmányában a hazai csomagküldő megoldások károsanyag-kibocsátását vetette össze. A szakértők megállapították, hogy az egy küldeményre jutó szén-dioxid- kibocsátás a Foxpost csomagautomatás kézbesítés esetében a legalacsonyabb (0,42kg CO2e/csomag), míg a házhoz történő csomagkézbesítés átlagban a legmegterhelőbb a környezetre (0.823kg CO2e/csomag).

FoxPost image vagott

A tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy a legtöbb csomagküldő cég „háztól-házig” szolgáltatást nyújt, akár többször is megismételve a kiszállítást abban az esetben, ha a címzett nem tudja átvenni a csomagot, ezzel tovább terhelve környezetünket, elég jelentős ökológiai lábnyomot hagyva maga után. Ez pedig érvényes akkor is ha csomagot küldene, hiszen a Foxpost tökéletes megoldást nyújt: árban, megbízhatóságban és a környezet megóvása szempontjából egyaránt.

Íme néhány tipp a Foxpost vezérigazgatójától, Bengyel Ádámtól, hogy mit tehet annak érdekében, hogy időben megérkezzen küldeménye:

DSC1043
  • Küldje időben a csomagot, mert ebben az időszakban feltorlódhatnak a kiszállításra váró küldemények!
  • Figyeljen a környezetre csomagolásnál és a szolgáltatás kiválasztásánál is!
  • Vegye figyelembe az árkülönbségeket és válassza a gazdaságosabb megoldást!
  • Ne váljon a futár rabjává, foxoljon, igazítsa a csomagküldést a saját életritmusához!
  • Bevásárlással egybekötve is elintézhető a csomag feladása, illetve átvétele is.
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.