Már lecsaphatunk a zsebre tehető asszisztensre

2019.12.11. 09:27 Módosítva: 2019.12.11. 09:34
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Lenovo új tabletje Google Asszisztens szolgáltatással érkezett Magyarországra. Ahogy a közmondás is tartja, csak kérni kell és megadatik, ami tényleg igaz erre a hanggal vezérelhető eszközre. Lássuk, mit tud egy „smart” azaz okosnál is okosabb szerkezet a közkedvelt Yoga kialakítással.

A Lenovo Yoga sorozata a kedvencek közé tartozik, hiszen kialakításának köszönhetően nem a usernek kell különböző kitekert pózokat felvenni, ha mondjuk fekve szeretne filmet nézni. A beépített támasztóval tetszés szerint döntheti, forgathatja, akár falra is akaszthatja a Yoga Smart Tab tabletet. Ráadásul az érintőképernyőt sem kell használni ahhoz, hogy megállítsa a filmet és beleolvasson az e-mailjeibe, mert ezt mind elintézi a Google Asszisztens.

Kezdje a napot kedvenc híreivel, zenéivel

Mindenki látott már olyan filmet, amiben a számítógép gond nélkül teljesíti a legváltozatosabb kéréseket: kávét főz, kinyitja a bejárati ajtót, felolvassa a híreket, csökkenti a hőmérsékletet, vagy teret vált az űrhajóval.

A Google Asszisztenst pontosan így kell elképzelni. Az angol nyelven könnyen és gyorsan utasítható rendszer vezérli az okosotthon-eszközöket, összeállítja a hangulatnak megfelelő lejátszási listát, ismerteti az aznapi teendőket vagy figyelmeztet a közelgő szélsőséges időjárásra. Akár egy ideális titkárnő, 360 fokban, a szoba túloldaláról is felismeri a főnök hangját.*

20191211 YogaSmartTab static Lenovo Mediamarkt 640x360px v1

Nem csak okos: erős, szép és a hangja is tökéletes

A Yoga Smarttal a filmezés is nagy élmény, hiszen a Dolby Atmos rendszernek és a JBL hifi hangszóróknak köszönhetően a zene és az effektek körülölelik a nézőt. A zenék gazdag hangzásvilággal és koncertélmény-szerűen tölthetik be a teret, így végre a videoklip nézéshez sem kell egyből a fejhallgató után nyúlni.

10,1 inches Full HD IPS kijelzőjét minden szögből tökéletesen lehet látni, tűéles és színgazdag, sőt, akár monitorként is használható. Így számos élethelyzetben hasznát lehet venni: munkára, szórakozásra egyaránt alkalmas. Több képernyőről irányítható funkció szintén vezérelhető a Google Asszisztenssel, ami kávézás közben kifejezetten jól jön.

Megjelenésére sem lehet panasz, elegáns középszürke alumínium külsőt kapott a legokosabb Lenovo tablet a jellegzetes Yoga kialakítással. A kiöblösödő, henger alakú alsó résznek köszönhetően könnyedén egy kézbe fogható, de itt rejtették el a 2W-os hangszórókat és a 7000 mAh-s akkumulátort is. Utóbbinak köszönhetően 10 órányi zavartalan videólejátszásban lehet részünk, ha esetleg hosszú útra indulnánk.

Az okosságát a szoftverek mellett egy erőteljes Qualcomm*SnapdragonTM439 nyolcmagos processzornak, 4GB RAM-nak és 64 GB tárhelynek köszönheti.

A terméket forgalmazza:

MEDIA MARKT és EMAG

* A Magyarországon elérhető termékeken a Google Asszisztens csak angol nyelven érhető el.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.