Amikor a youtuber ismeretlen terepre téved…

2020.01.27. 15:00 Módosítva: 2020.01.28. 15:32
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Amikor a Corteva Agriscience felkérte a TheVR Tech youtuber csapatot arra, hogy elkészítsenek egy olyan videót, amely a mai mezőgazdaság modernitását mutatja be, senki nem sejtette, hogy ekkora siker lesz a filmből. A mai napig több mint 120 ezren látták az Agrár-Béta Kft. gazdaságában forgatott videót.

„A Corteva Agriscience a tagvállalatai által 1997 óta van jelen Magyarországon, növénynemesítéssel és növényvédelemmel foglalkozunk. A videóban szereplő Agrár-Béta Kft-vel már közel 20 éve dolgozunk együtt, az együttműködésünk igazi sikertörténet, sokat tanultunk egymástól. Eleinte a vetőmagok területén dolgoztunk együtt, majd a későbbiekben a növényvédő szerek kapcsán is kialakult egy együttműködés” – mondta el Borsos László, a Corteva Agriscience cégcsoport magyarországi vezetője.

Molnár Dániel, az Agrár-Béta gazdaság egyik tulajdonosa aktív résztvevője volt a forgatásnak, ő kalauzolta végig a VR Tech csapatot a gazdaságon. Dániel már gyerekként sok időt töltött nagypapájával a határban, nézte a növényeket és nézte a gépeket, hogyan dolgoznak. Nem is volt más a szeme előtt, mint a mezőgazdaság.

Index.hu: Mit szeretsz a legjobban a mezőgazdaságban?

Molnár Dániel: Szinte mindent. De a növényvédelem és az ehhez tartozó rengeteg feladat áll a legközelebb hozzám. Igazán felemelő érzés, amikor a raktárban látjuk az egész éves munkánk eredményét – ezt az érzést sok gazda ismeri. Persze eleinte voltak nehézségeim, hiszen az egyetem nem ad át minden tudást, ebben a szakmában soha nincs vége a tanulásnak. Minden év más és más. Azt szokták mondani, hogy legalább egy vetésforgót végig kell dolgozni, mire az embernek mélyebb rálátása lesz a szakmára.

69507275 445380979398656 316798570164387840 n

Index.hu: Miért döntöttél úgy, hogy közreműködsz ebben a videóban?

Molnár Dániel: Itt a gazdaságban fontosnak tartjuk, hogy különböző formákban is kapcsolatunk legyen a társadalommal, hogy rálátást biztosítsunk a tevékenységünkre, akár a szakmán kívüliek számára – akik például arra kíváncsiak, hogy mi is van azok mögött az élelmiszerek mögött, amelyek az asztalukra kerülnek -, akár a szakma iránt érdeklődők számára. Sok diákcsoportot fogadunk, teret adunk különböző rendezvényeknek is. Ebbe a társadalmi szerepvállalásba tartozik az is, hogy egy technológiára fókuszáló youtuber csapatnak mutattuk be a gazdaságunkat. Ilyen jellegű videó elkészítésében még nem volt részünk, de mivel követem a TheVR Tech munkásságát, így duplán öröm volt, hogy részt vehettem ebben a projektben.

Index.hu: Igazi tech videósként hogy éreztétek magatokat ebben a számotokra azért szokatlan környezetben?

The VR: Debreceniek vagyunk, ezért bár nagyvárosban lakunk, de a vidéki életérzés és környezet nem áll távol tőlünk. Szerencsére a helyszín és az Agrár Béta Kft. dolgozói rendkívül segítőkészek és nyitottak voltak a forgatás ideje alatt, így teljesen otthonosan éreztük magunkat a nap során. Nehéz lenne egy adott pillanatot kiemelni a napból egy olyan helyen, ahol a gazdaság minden egyes része szolgált meglepetésekkel, ahol lenyűgözött minket a tudatosság és a modernitás, az, hogy minden mindennel össze van kapcsolva és óramű pontossággal működik. Amit láttunk a nap során, annak így egyben van az ereje és hatékonysága. De természetesen nem lehet elmenni szó nélkül amellett a modern traktor mellett, amit nem csak hogy láthattunk, de amibe be is ülhettünk végül.

82237790 459144511430369 6811628242361909248 n

Index.hu: Tech orientált emberként gondoltad volna azelőtt, hogy a mezőgazdaság is tud ilyen modern lenni?

The VR: Próbálunk folyamatosan tájékozottak maradni a mai rohanó világban a legtöbb területet illetően, ezért valamiféle fogalmunk volt már a forgatás előtt is arról, ami várhat ránk egy modern gazdaságban, de a helyszín azért nagyon sok meglepetést tartogatott számunkra. Külön öröm volt nekünk, tech őrülteknek látni, hogy Magyarországon is használnak modern technológiákat és emellett ilyen magas szinten is járhat az újrahasznosítás és környezettudatosság is.

Index.hu: Mi a véleményed a megtekintések számáról és a kommentek tartalmáról?

The VR: Mindig nagy kérdés, hogy ha olyan tartalmakat készítünk, amik talán távolabb állnak tematikailag attól, amit általában csinálunk, hogy milyen lesz a fogadtatása és mennyire arat sikert a közönségénél. Így volt ez ennél a videónál is, de az eredmények minden elvárásunkat felülmúlták. Mind a megtekintések számát, mind a kommentek mennyiségét és jellegét is nagyon pozitívan értékeljük. Külön öröm az ilyen informatívabb jellegű tartalmaknál, hogy követőinknek új dolgokat mutassunk be saját szemszögünkből, amelyekre ők is legalább annyira csodálkozva tekinthetnek a tartalom megnézésekor, mint mi a forgatások ideje alatt a helyszínen.

82219699 577102026444306 3757506418702286848 n

„A Corteva Agriscience-nél szeretnénk azt elérni, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok jobban megismerhessék a mezőgazdaságot, az új technológiákat, hogy felismerjék, hogy a mezőgazdaság milyen érdekes kihívásokat tartogat számukra, hogy kedvük legyen ebben az iparágban dolgozni, vállalkozni. Reméljük, hogy a TheVR Tech csapattal létrejött együttműködés, a közös munka egy kicsit közelebb vitte a több, mint 120 ezer néző számra azt, ami ma a modern gazdaságokban történik” – tette hozzá Anna Babich, a Corteva Agriscience CEE régióért felelős kommunikációs vezetője.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.