Mozipremier előtti filmek, otthon, a fotelből

2020.04.03. 18:39 Módosítva: 2020.04.03. 18:44
Ezt a cikket a(z) Big Bang Media Kft., nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A különleges helyzetek különleges megoldásokat kívánnak. Nincs ez másképpen a mozifilmgyártók és forgalmazók esetében sem. Hetek óta több százezer ember marad otthonában, ezzel is védekezve a koronavírus támadása és terjedése ellen. És mit csinálhatunk, ha már a mozik is bezártak, mégis szeretnénk az egész család számára élményt keresni, mely a legkisebbeket is lefoglalja? Most egy hazánkban egészen újszerű megoldással, a mozis bemutató előtt, otthonában is bárki megtekintheti a Norm, az északi című rajzfilm harmadik részét, A királyi kincskeresést (6), illetve az érettebbeknek való kikapcsolódást nyújtó, a skandináv thrillerek hangulatát idéző A képeslap gyilkosságokat (16)!

Dönteni kellett, várjunk-e a bizonytalan mozis bemutató időpontjára, vagy elindulunk az otthoni mozipremierek eddig még sosem próbált útján. Ismerve, hogy a gyerekes családok számára mekkora kihívás a legkisebbek figyelmének lekötése, illetve tudva, milyen hatalmas az izgalmas thrillerek hazai rajongótábora, azt hiszem, jól döntöttünk

– nyilatkozta a filmet forgalmazó Big Bang Media hazai vezetője, Hajnal Dániel.

Az itthon példa nélküli, mozipremier előtti otthoni mozicsatornás bemutató animációs filmje valóban egy régi ismerős visszatérését is jelenti. A kedves jegesmedve, Norm a trilógia első két részében már belopta a gyerekek szívébe magát. A mozi „hivatalosan” animációs kalandfilm, illetve családi film, mely jól kifejezi A királyi kincskeresés (6) című rész sokszínűségét. A filmben ismét viszontláthatjuk a világ legnépszerűbb jegesmedvéjét, Normot, aki ezúttal is hihetetlen kalandokba keveredik barátaival, mialatt, átutazva a fél világot, megpróbálnak visszaszerezni egy ellopott, ősi műtárgyat.

Az egész estés animációk jó ideje meghódították már a mozik világát és persze rég nem igaz, hogy csak a gyerekek szórakoztatására készülnek ezek a filmek. A Norm esetében elég csak az igazán zseniális magyar szinkronra és a remek szóviccekre gondolni, amit az idősebb korosztály, vagyis a felnőttek is imádni fognak.

A képeslap gyilkosságok (16) – mint ahogy az a címéből kitalálható - már teljesen más célcsoportnak készült. A skandináv thrillerek egy egyedülálló, semmi máshoz nem hasonlítható filmes kategóriát teremtettek a rettegéssel és sötét hangulattal teli, elképzelhetetlenül torz gondolkodású elkövetőkre és fordulatokra épülő mozikkal.  Nos, A képeslap gyilkosságok (16) hozza is az összes elemet, amit egy kiváló, skandináv hangulatú thrillertől elvárunk.  További garancia a filmes borzongáshoz, hogy a mozi alapjául szolgáló regényt egy igazi Hollywood-i nagyágyú, James Patterson írta, közösen Liza Marklund társszerzővel. A thriller az Üdvözlet a gyilkostól című regény adaptációja, mely kilenc évvel a nagysikerű bestseller megjelenése után készült el: a könyv  világszerte több mint ötmillió példányban kelt el.

A képeslap gyilkosságokban (16) a főszereplőt alakító Jeffrey Dean Morgan – akit jól ismerhetünk a mára már kult-sorozattá vált The Walking Dead szériából – most teljesen új, drámai arcát mutatja meg. Szerepe szerint egy profi New York-i zsarut alakít, aki tragikus körülmények között elveszti lányát és vejét: brutális kegyetlenséggel gyilkolja meg őket európai nászútjuk során a bomlott, beteg elméjű elkövető. A gyilkosságok egyre szaporodnak Európa-szerte és a rituális gondossággal beállított testek borzongató látványa nem elég: a gyilkos minden esetben képeslapon üzen a helyi újságíróknak. Megkezdődik az országokon átívelő versenyfutás az idővel és a gyilkossal.

Az újszerű szórakozás, azaz a mozipremier előtti, otthoni filmnézés első produkciói, azaz A Norm, az északi 3. A királyi kincskeresés (6) és A képeslap gyilkosságok (16) április 2-től már elérhetők a TVGO hálózatában:
https://www.tvgo.hu/film/26286601_norm_az_eszaki_3_a_kiralyi_kincskereses
https://www.tvgo.hu/film/26286599_a_kepeslap_gyilkossagok_feliratos

Ezt a cikket a(z) Big Bang Media Kft., nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.