Elérhető ár, komoly felszereltség: itt a Huawei Y5p és Y6p

2020.05.14. 13:08 Módosítva: 2020.05.15. 08:44
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Több százezer forint egy mobilért? Sokan nem költenek ennyit egy telefonra, de mégsem szeretnének lemondani arról, hogy erős, okos készülékeket használjanak: a Huawei Y5p és Y6p telefonjai nekik szólnak.

Természetes, hogy mindenki vágyakozva nézi a drága sportautókat az amerikai filmekben, de a legtöbben persze megmaradnak a realitásnál és nem költenek vagyonokat az autóikra, hiszen arra jutnak magukban, hogy a mindennapokban nem is lenne igazán módjuk kihasználni az ilyen gépcsodákat, ellenben okos választással elérhető árú, mégis fürge és megbízható autójuk lehet. Ugyanez érvényes a mobilok világára: a sok százezer forintos csúcskészülékek erejét és tudását sokan nem használják ki teljesen, az viszont nekik is éppúgy fontos, hogy a kedvező ár ne jelentsen egyet a lassú, körülményesen használható kis telefonokkal. Számukra remek alternatíva a Huawei nemrég bemutatott két új modellje.

AppGallery 680x360 3 index

A Huawei Y5p és Y6p a legkedvezőbb árkategóriában kerül a boltokba, viszont nem kell attól félni, hogy korlátozottan használható, rejtegetni való készülékek lennének- sőt! A készülékek a legfrissebb Android rendszerre épülnek, és az ezen futó Huawei EMUI 10.1 felhasználói felület, valamint a cég alkalmazás-ökoszisztémáját kiszolgáló AppGallery áruház garantálja, hogy sokféle célra és felhasználási módra alkalmasak legyenek.

Sokáig bírják és sokat tudnak

Manapság sok prémium kategóriás mobilban 3000 mAh kapacitás környékén szabják meg az akkumulátorok erejét, és ez a maximumon dolgozó hardverekkel együtt azt eredményezi, hogy állandóan töltő-közelben kell lenni velük. A két új Huawei mobilban alkalmazott, mesterséges intelligenciát használó AI Power Saving funkció figyeli a fogyasztást, és ha a háttérben futó valamelyik app túl sok energiát használ, a hosszabb üzemidő érdekében az AI magától le is állítja azt.

Az árkategória és az energiatakarékosság az Y5p sebességét sem csökkenti: a nyolcmagos processzor akadásmentesen futtatja a modern alkalmazásokat, az EROFS fájlrendszer jobb tömörítési módja pedig megnöveli a beolvasási és válaszadási sebességet, valamint nagyságrendileg 2 GB további tárhelyet is biztosít.

A figyelemreméltó energiahatékonysági mutatók után az akkumulátoros erődemonstráció sem maradhat el! Az Y5p akkumulátora kifejezetten erős: ezzel a készülékkel egy töltés után 17 órányi videót nézhetünk és 13 órán át folyamatosan használhatjuk a 4G mobilnetet, így praktikusan átlagos használat mellett akár hosszú napokra is elfelejthetjük a töltőt.

A Huawei Y6p-ben pedig még a csúcsmodellek akkujához képest is hatalmas, 5000 mAh kapacitású akkumulátor dolgozik, ezáltal a készülék egy feltöltéssel akár 32 órán keresztül képes videólejátszásra és 40 órán keresztül 4G-s internetezésre. Ráadásul a csúcskészülékek képességeit idézve még úti töltőként is használható: az Y6p-ről mások mobileszközeit is elláthatjuk energiával - eközben pedig más androidos eszközre, vagy külső merevlemezre indíthatunk biztonsági mentést a legfontosabb adatokkal és fényképekkel.

A két új telefon fotózásra is jól használható. Az Y5p 8 megapixeles hátlapi kamerájával nagy dinamikatartományú (HDR) képeket is készíthetünk, az 5 megapixeles szelfikamerájával pedig nem csak önarcképeket lőhetünk, de a készüléket is feloldhatjuk kódok bepötyögése nélkül. Az Y6p hátlapján tripla kamerát találunk, a 13 megapixeles főkamera mellett egy 5 megapixeles széleslátószögű egység és egy 2 megapixeles mélységérzékelő együttműködése pontos, színgazdag, kontrasztos képeket eredményez; a készülék „arcszépítő” funkciókkal is felruházott szelfikamerája pedig 8 megapixeles.

A HD+ felbontású kijelzővel szerelt Y5p és Y6p fiatalos és modern formatervezéssel, a fekete mellett látványos színkombinációkban érhető el és olyan extrákat is kínál, mint például a Parti Mód, amellyel több mobilt összekapcsolva egy sokcsatornás hangrendszert kapunk, vagy az Egyszerű Mód, amely az ikonok és betűk méretének növelésével kényelmesebb használatot biztosít.

Manapság sok prémium kategóriás mobilban 3000 mAh kapacitás környékén szabják meg az akkumulátorok erejét, és ez a maximumon dolgozó hardverekkel együtt azt eredményezi, hogy állandóan töltő-közelben kell lenni velük. Egyrészt a két új Huawei mobilban alkalmazott, mesterséges intelligenciát használó AI Power Saving funkció figyeli a fogyasztást, és ha a háttérben futó valamelyik app túl sok energiát használ, a hosszabb üzemidő érdekében az AI magától le is állítja azt.

A HD+ felbontású kijelzővel szerelt Y5p és Y6p fiatalos és modern formatervezéssel, a fekete mellett látványos színkombinációkban érhető el és olyan extrákat is kínál, mint például a Party Mode, amellyel több mobilt összekapcsolva egy sokcsatornás hangrendszert kapunk, vagy a Simple Mode, amely az ikonok és betűk méretének növelésével kényelmesebb használatot biztosít.

AppGallery 680x360 1 index

Öltöztesd a legjobb appokba a telefonodat!

Az új Y szériás mobiloknak a Huawei Mobile Services (HMS) ökoszisztéma alkalmazásai adnak igazán multifunkciós érzetet. A HMS rövid idő alatt a világ harmadik legelterjedtebb mobil - ökoszisztémája, jelenleg több mint 170 országban van jelen, havi több mint 400 millió aktív felhasználóval rendelkezik, az alkalmazásokat 1,3 milliónál is több fejlesztő készíti. A HMS-be bekerülő, folyamatosan frissülő szoftverkínálatot a mobilokról az AppGallery használatával lehet elérni: az alkalmazás-áruház biztonságos, jól kereshető, rendszerezett formában tartalmazza a Huawei eszközökre elérhető appokat. Nem csoda, hogy az AppGallery már Kínán kívül is 90 millió felhasználót gyűjtött, Európában 9 hónap alatt ötszörösére, Magyarországon pedig háromszorosára nőtt az alkalmazásokat innen telepítők száma.

Appokból már most is van bőven, és napról napra tovább nő a jelenleg 55 ezret is meghaladó kínálat. A legnépszerűbb nemzetközi alkalmazások, mint a TikTok, vagy a Viber mellett minden országban elérhető az ottani felhasználók által leginkább keresett appok legtöbbje. Így nálunk is megtalálhatóak minden témakör legfontosabb applikációi az Időképtől a PORT tévéműsoráig, a Nosalty receptjeitől az Árukeresőig, a legnagyobb magazinok és napilapok online változataitól a magyar netbanki appokig. A magyar vonatkozású alkalmazáskínálat bővüléséről külön aloldalon is lehet tájékozódni, hogy aztán pár koppintással letöltsük és telepítsük kedvenceinket.

Az AppGallery alá felkerülő alkalmazásokat ráadásul úgy fejlesztik, hogy azok tökéletesen működjenek együtt a Huawei készülékekkel, és nagy gondot fordítanak a biztonsági ellenőrzésre is. Ha tehát valaki az új Y szériás készülékek valamelyikét választja, nem csak egy pénztárcabarát, mégis erős és sokáig működő telefont kap, hanem egy olyan multifunkciós „zsebszámítógépet”, amely a nap minden percében, az élet minden területén segítséget nyújt.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.