Itt az új árbajnok Huawei P40 Lite E mobil

2020.05.20. 14:08 Módosítva: 2020.05.20. 16:40
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Megfizethető áron szeretnénk egy kiváló fényképezőgépet, telefont fontos appokkal és divatos eszközt egyben? Erről egy új Lite modell és a Huawei folyamatosan növekvő szoftverkínálata gondoskodik.

A Huawei új mobilja, a P40 Lite E két okból is kifejezetten jó választás: egyrészt megfizethető kategóriában is elérhetővé teszi a legújabb készülékek tudásának nagy részét, másrészt szoftveres hátterével segít abban, hogy maximálisan ki is használhassunk mindent, amit a telefon kínál.

Huawei Index 680x360 02

A legjobbaktól tanult alapokon

A Huawei P40 Lite E telefonba épített hardver az alsó-középkategóriás árszintben megszokottnál jóval többet nyújt: a cég saját fejlesztésű Kirin 710F rendszerchipje mellett 4 GB RAM és 64 GB tárhely dolgozik, utóbbi akár 512 GB microSD kártyával is bővíthető. A készüléket ezen felül az is vonzóvá teszi, hogy 4000 mAh kapacitású akkumulátorának és fejlett energiagazdálkodásának köszönhetően nem kell folyamatosan töltési lehetőségek után kutatnunk.

Az előlapon egy élénk színek megjelenítésére képes, 6,39 hüvelykes, HD+ felbontású kijelzőt találunk, amely szinte a készülék teljes felületét beborítja, mindössze a képernyő bal sarkában foglal helyet egy 4 és fél milliméteres előlapi kamera, így a filmeket és játékokat kifejezetten nagy méretben élvezhetjük.

Huawei Index 680x360 01

Fotózásban is helyt áll

A modern mobilok egyik legnépszerűbb funkciója a fényképezés és a videózás. A P40 Lite E hátoldalán tripla kamerás rendszert találunk, ahol egy nagy felbontású, igen érzékeny (48 megapixeles, f/1.8) főkamera mellé egy 8 megapixeles, ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelőt is kapunk.

Ezzel az összeállítással a telefon kamerarendszerének köszönhetően egyrészt alacsony fényviszonyok között is kontrasztos, színgazdag eredményt kapunk, de sötétben is tökéletesen fotózhatunk az Éjszakai Mód hat másodperces felvételeivel, ahol a kézben tartott telefon remegését képstabilizáció kompenzálja. A P40 Lite E fotós képességeit csak tovább fokozza a beépített mesterséges intelligencia, amely képes több mint ötszáz jelenetet automatikusan felismerni és ezek sajátosságaihoz mérten, a felhasználó beavatkozása nélkül tökéletesre faragni a képet. A parkban futkározó kutyát észlelve például gyors exponálásra vált, hogy a kiskedvencből ne csak egy barna fénycsík látszon a fotón, hanem az ugrás legjobb pillanata.

Ha már kutya és ugrás: a pillanatot akár tizenhatszoros lassításban videóra is vehetjük, hogy aztán a mozifilmekre emlékeztető effekttel ellátott kisfilmmel elkápráztathassuk ismerőseinket a közösségi oldalakon.

A P40 Lite E előlapján megbújó, 8 megapixeles szelfikamera szintén igénybe veszi a mesterséges intelligencia segítségét: optimalizálja a képet az arc részleteinek kiemelésével és a háttér elmosásával.

Huawei Index 680x360 03

A világ leggyorsabban fejlődő szoftverparkja

Ahhoz, hogy a P40 Lite E mobilból kihozhassuk a maximumot, egyértelműen a Huawei saját mobilos ökoszisztémája a legjobb segítség. A Huawei Mobile Services (HMS) rövid idővel indulása után már a világ harmadik legelterjedtebb rendszerének számít, jelenleg több mint 170 országban van jelen, havi több mint 400 millió aktív felhasználóval rendelkezik, az appok fejlesztésén pedig 1,3 milliónál is több fejlesztő dolgozik. A HMS-be bekerülő, folyamatosan frissülő szoftverkínálatot a mobilokról az AppGallery használatával lehet elérni: az alkalmazás-áruház biztonságos, jól kereshető, rendszerezett formában tartalmazza a Huawei eszközökre elérhető appokat. Az AppGallery már Kínán kívül is90 millió felhasználóval rendelkezik, az alkalmazás-áruházban keresgélők száma kilenc hónap alatt ötszörösére nőtt Európában és Magyarországon is megháromszorozódott.

Ha appokkal szeretnénk feltölteni a mobilunkat, már több mint 55 ezer alkalmazás közül tudunk választani, és közöttük egyre több a kifejezetten magyaroknak szánt, hazai fejlesztésű, jelenleg 150-nél is több olyan népszerű appot érhetünk el, mint a Netpincér, a Mobil Limo, vagy az E-kárbejelentő. Persze emellett ott vannak a legnépszerűbb nemzetközi alkalmazások is, mint a TikTok vagy a Viber.

Az AppGallery a használatba vétel pillanatától rendelkezésre áll az új Huawei P40 Lite E mobilokon, ezért a készülék pillanatokon belül teljesen testre szabható. A mindennapokhoz szükséges leghasznosabb segédekkel, az üresjáratokban szórakoztató játékokkal, vagy épp videós és közösségi appokkal lesz a visszafogott ára ellenére is erős telefonból saját, testre szabható multifunkciós eszköz.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.