Cecília
3 °C
12 °C

Hogyan vészeljük át a telet meleg takaró nélkül?

2006.06.20. 10:14

Bizonyára Önnek is ismerősen cseng nagymamáink meséiből, hogyan is készítették elő a dunnát hideg téli éjszakákra - valószínűleg gyermekként Ön is átélte mindezt, sőt, lehetséges, hogy télen még ma is ugyanannak a jól felrázott pehelypaplannak a puhaságát élvezi. Az ősz, majd a tél beköszöntével néhány otthonba kellemetlen hideg érkezik, ami gyakran jár együtt nedvességgel is. A fűtésszabályozó szelep teljesen nyitva van, a fűtőtest meleget sugároz - mégis vastag pulóvert és zoknit húzunk magunkra. A tél nemcsak az ablak túlsó oldalán tombol, kellemetlen jelenléte bent is érezhető, maximális fűtés mellett. És még örülhetünk is, ha a páralecsapódás miatt nem jelennek meg a falon csúf penészfoltok. Később, amikor a végtelen téli fagyok elteltével beköszönt a várva-várt tavasz és véget vet a már beláthatatlan téli fűtésköltségeknek. Megdöbben majd a magas fűtésszámlán. Hogyan lehetséges, hogy olyan sokat fizet és mégsincs kellemes hőérzete otthon? Talán a kéményen keresztül távozik a meleg?

Ne dobja ki pénzét az ablakon

A meleg nem a kéményen keresztül távozik, a pénze azonban képletesen igen. Vajon miért? A válasz egyszerű: a meleg nagy része a külső falakon keresztül szökik el otthonából. Független kutatások szerint Magyarországon egy átlagos háztartás teljes energiafogyasztásának 60%-át használja fűtésre. A fennmaradó 40% vízmelegítésre és egyéb energiákra fordítódik. A hő 35-40% a külső falakon át távozik. Leegyszerűsítve - az Ön által kifizetett meleg, aminek házon belül kellene maradnia, a falakon keresztül elillan a szabadba.

Hogyan lehetséges a meleget a lakásban tartani és mégis a lehető legkevesebbet használni belőle

A hő távozását a falak megfelelő hőszigetelésével egyértelműen kiküszöbölhetjük. A Baumit Csapata évek óta a hőszigetelési technológiáknak szenteli magát és a hőszigetelés terén Magyarországon az elsők között áll. Ezt igazolja azon vevők elégedettsége, akik otthonaik hőszigetelésénél a Baumit Hőszigetelő Rendszereit választották. A szakszerű hőszigetelést követő első évben az energiafelhasználást mérő számítások alapján meggyőződhettek arról, hogy a hőszigetelés eredményes megoldást nyújt az energiafelhasználás csökkentésére. Azonban nem csupán a fűtési költségek csökkenthetők a megfelelő hőszigetelés által - kellemesebbé válik a lakás klímája, továbbá javulnak a higiéniai és egészségügyi körülmények is. A szigeteléssel nem védett falak hideg felületén gyakran jelennek meg különféle gombák és penészfajták. Az ilyen környezet nemcsak az egészséges emberre hat kedvezőtlenül, hiszen fogékonyabbá válik a betegségségekre, illetve kiválthatja azokat; az allergiás és asztmás betegeknél (melyek száma hazánkban sajnos erősen emelkedik) pedig szó szerint katasztrófához vezethet. A hőszigetelt fal a szigeteléssel nem rendelkező falhoz képest magasabb belső felületi hőmérsékletet biztosít, ezáltal a nemkívánatos és higiéniailag elfogadhatatlan mikroorganizmusok elszaporodását megakadályozza. Egy Baumit Hőszigetelő Rendszerrel szigetelt ház stabil, kellemes és higiénikus klímával jellemezhető, és nagymértékben hozzájárul az egészséges otthoni légkör megteremtéséhez.

Kellemesen puha melegség, mesés megjelenés

A múltból kiindulva, amikor még nem volt elegendő eszköz a lakóépületek felújítására, a lakóházak állapota idővel jelentősen romlott. Az új építési területek megjelenésével gyakran siralmas, szürkévé vált panelházak még szürkébbnek tűnnek. Ha az akkori háztulajdonosok otthonuk hőszigetelésére a Baumit Hőszigetelő Rendszereit használták volna, felvirágzott volna a házuk. A Baumit Hőszigetelő Rendszerei nem csupán polisztirol lemezek, ahogyan azt sokan már évek óta elképzelik. Egytől egyig modern Hőszigetelő Rendszerek, amelyeket a Baumit mint számos komplett rendszert gazdag tartozékkínálattal és szolgáltatásokkal ajánl. A magas színvonalú szolgáltatások nem csupán hosszú távú védelmet biztosítanak a homlokzatnak az időjárás hatásaival szemben; a rendkívül széles termékskálának köszönhetően - akár alapanyag, szerkezet vagy színárnyalat tekintetében - lehetővé válik egyéni homlokzatok kialakítása. A Baumit nemcsak védelmet, hanem friss színárnyalatok révén új arculatot is kínál a családi és lakóházak számára.

Hogyan vészeljük át tehát a telet meleg takaró nélkül, takarékos megoldással?

Egyszerűen! Ne saját magát, hanem házát vonja be melengető Baumit burkolattal. A Baumit 3 letisztult fejlesztésű, bevizsgált hőszigetelő rendszert kínál (a Baumit EPS -, Baumit OPEN - és a Baumit Ásványi Hőszigetelő Rendszert), melyek bármilyen típusú építményhez illeszthetők és határtalan építészeti megoldást ill. homlokzatkialakítást tesznek lehetővé. A különféle szolgáltatások széles skálája jelentős értéktöbblettel bír a kiváló minőséget képviselő termékpaletta mellett, a professzionális szerviz, a kiterjedt kereskedelmi hálózat és a magas szintű szaktanácsadás mind az Ön szolgálatára specializálódott.

http://www.energiatakarekossag.baumit.hu/