Salamon
6 °C
14 °C

Tanulj!

2003.09.01. 09:11
A hazai érettségi utáni szak- és felnőttképzés fejlesztése érdekében átalakult BKF Szakmai Akadémia - a Budapesti Kommunikációs Főiskola hivatalosan akkreditált felnőttképzési központja - az idei pótfelvételi időszak elmúltával, egyedülálló szolgáltatás-csomagával még két hétig várja hallgatóit. Várhatóan a térítésmentes helyek és a minden jelentkező által igénybevehető, akár 80 %-os csúsztatott tandíjkedvezmény segítség lehet azoknak, akik időben jelentkeznek és kerülnek be a Szakmai Akadémiára. Természetesen további vonzó érv lehet a leendő hallgatóknak az igénybe vehető 30%-os SZJA kedvezmény.

Hiány van a szakképzett munkavállalókból

#alt#Az egy-, legfeljebb kétéves szakképzéseké a jövő, legalábbis ezt támasztják alá a magyarországi munkaerő-piaci elvárások és az európai uniós források előirányzatai is. Jelenleg ugyanis keresik hazánkban azokat a szakképzett munkavállalókat, akik a felnőttképzés-szakképzés rendszeréből kerülhetnek a cégekhez, vállalatokhoz. Ezen kíván segíteni a BKF Szakmai Akadémia megújult képzési kínálata és mindenki számára elérhető szolgáltatásai.

Egyedülálló ingyenes és kedvezményes helyek

A 2003-2004-es tanévben a Szakmai Akadémia hallgatói közül azok, akik életkoruk vagy hétközi elfoglaltságuk miatt a szombati, levelező formát választják, pályázathatnak ingyenes helyekre. A BKF Alapítvány Kuratóriuma által felkért Tanácsadó Testület szeptemberben dönt a térítésmentességet biztosító ösztöndíjakról. Ugyancsak bárki által felhasználható az a 80%-os csúsztatott tandíjkedvezmény, amely a nyitott végű képzési modellnek köszönhetően áll rendelkezésre a Szakmai Akadémián. Megfelelő tanulmányi eredmény esetén az anyaintézmény főiskolás szakjaira felvételi nélkül (!) bekerülő hallgatók 25 kreditpontot hozhatnak az Akadémiáról, azaz idővel a korábbi tandíjat a BKF átvállalja.

Egy képzés - két diploma

#alt#A BKF központi épületében tanuló felnőttképzésben tanuló hallgatók marketing, PR és újságíró képzések közül választhatnak. Minden képzés egy 2 napos kommunikációs készségfejlesztő tréninggel kezdődik. Ezzel növelik tudásukat, fejlesztik képességüket és kamatoztathatják értéküket később a munkaerő piacon, de mindezek mellett a záróvizsga állami diplomáján kívül egy másik oklevélhez is hozzájutnak.

Csatolt szolgáltatások - helyben

A hallgatókat több tantárgyból a gyakorló szakemberek mellett, a BKF főiskolai és egyetemi oktatói képzik. A kiscsoportos képzésen tanuló hallgatók korlátlan internet hozzáférésre és több tízezer könyvből álló könyvtárhasználatra is jogosultak. A BKF Szakmai Akadémia a magas szintű minőségbiztosításon túl az egy helyen megszerezhető tudás konvertibilitását tartja elsődleges fontosságúnak. Éppen ezért a hallgatóknak lehetőségük van helyben ECDL vizsgát tenni, amit természetesen számítástechnikai oktatás előz meg. A BKF Origo és Euro nyelvvizsgaközpont - a nyelvoktatás is prioritást élvez -, illetve saját jogú szakmai vizsgaszervező a szakmai képzések tekintetében is.

BKF Szakmai Akadémia - az érettségi utáni szakképzés akadémiája

További részleteket telefonon (06-1-2733091) vagy a BKF Szakmai Akadémia ingyenes tájékoztató kiadványából lehet szerezni, amit online tudnak az érdeklődők megrendelni (www.bkf.hu vagy e-mailen szki@bkf.hu címen).