Vendel
5 °C
20 °C

A Rendkívüli az Átlagember útján rejtezik

2005.11.07. 10:20
Az útinaplónak is olvasható műben a szerző három hónapos zarándokútra indul a galíciai Santiago de Compostelába, hogy visszanyerje a RAM-rend mesterét megillető kardot. E rend minden tagjának be kell járnia a Nagy Utat, mert csak így válhat méltóvá a mester címre. Paulo Coelhónak hétszáz kilométeres zarándoklata során számos veszéllyel kellett szembenéznie: találkozott a szellemvilággal, megküzdött démonaival, megharcolta személyes harcait. Útközben mágikus gyakorlatokat tanult titokzatos vezetőjétől, amelyek emberfölötti képességekkel ruházták fel.

Paulo Coelho 1986-ban indult el a santiago de compostella-i zarándoklatra. "Azokban a napokban spirituális érdeklődésem abból a meggyőződésből indult ki, miszerint léteznek titkok, rejtélyes utak, amelyeket néhányunk képes lehet megérteni és irányítani, annak ellenére, hogy mindez a legtöbb halandó számára nem sikerülne. Azt gondoltam, hogy ami elvezet az élet rejtélyeinek megismeréséhez, az csak komplikált, nehéz próbatétel lehet."

#alt#

Ez az utazás valódi beavatássá vált, és Coelho minden addigi tudását megváltoztatta annak az egyszerű és természetes igazságnak a felismerése, miszerint "a Rendkívüli az Átlagemberek útján rejtezik". Íróként annak szentelte magát - érthető és gördülékeny stílusában -, hogy feltárja lelkünk belső gazdagságát, és hogy mindannyian részesei lehessünk e felfedezésnek.
Coelho szerint az ember számára a legfőbb veszély mindenekelőtt önmaga. Elsősorban magunkkal kell szembenéznünk, legyőznünk a gyarlóságainkat, félelmeinket, szenvedélyeinket, mert csak így közelíthetjük meg a tökéletességet és a szeretetet, hiszen Isten bennünk van - sugallja az író.

#alt#

A zarándoklat tehát kiemelten fontos szerepet tölt be munkásságában. S nemcsak azért, mert teljes képet fest az olvasó számára Coelho emberi természetéről, filozófiájáról és lélektani kutatásának mélységéről.
Paulo Coelho a XII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként látogatott hazánkba. A zarándoklat 1987-ben, egy évvel Az alkimista előtt látott napvilágot, amikor még a brazil kiadó sem sejthette, hogy egy méltán világhírű bestseller szerző első művét adja közre.

Ön olvasta már?

Ha nem, rendelje meg MOST! >>>

Ismeri Paulo Coelho többi művét is?

Itt megtekintheti őket >>>

Nézzen körül a könyvespolcán és pótolja, ami még hiányzik!

A Bookline online könyváruházban a házhozszállítás díja (rendelési összeghatártól függetlenül): Budapesten ingyenes, vidékre egységesen 399 Ft.