Jenő
3 °C
8 °C

Golf, csajok, satöbbi

2006.01.20. 10:44
Elefánt póló Thaiföldön, Nepálban és Srí Lankán. Vitorlázás a Kanári-szigetektől indulva Marokkóig. Hógolf Grönlandon, Chilében és 4000m magasságban, a svájci Alpokban. Elegáns, izgalmas, extrém időtöltés. Remek társaság, nagy nevetések és őrületes sztorik. Aki mindezt akár csak egyszer is átéli, tisztában lesz vele, mire gondoltak a Chivas Regal márka vezetői, mikor szlogenként azt választották: This is the Chivas Life.

Mindez a Chivas Regal magyarországi forgalmazója, a Pernod Ricard Hungary révén most hazánkhoz is közelebb került: megrendezésre került az I. Chivas Snow Golf Series magyarországi fordulója.

Aki eddig azt gondolta, hogy a golfot kizárólag tömött zöld gyepen játsszák elegáns szövetnadrágba és galléros pólóba öltözött urak és hölgyek, azok számára bizonyára meglepő a golf azon extrém változata, amit úgy hívnak: hógolf. Azok számára, akik a világ legtöbb pályáján játszottak már, s nem találnak megfelelő kihívást, most itt az alkalom kipróbálni valami egészen különleges módját ennek a játéknak.

Aki valamit is konyít a golfsporthoz, felejtse el a sztereotípiákat, s képzelje el a játékot: hófödte csúcsok, alpesi lejtők és fennsíkok között, fagypont alatti hőmérsékleten! Elsőre talán bizarrnak tűnő ötlet mindez, ám Európa legjobb golfjátékosai alig várják, hogy részt vehessenek a Chivas Snowgolf Series döntőjén. A 2006. januárjában az exkluzív éjszakai életéről is ismert világhírű St. Moritzban megrendezésre kerülő esemény hűen tükrözi mindazt, amit a Chivas Regal whisky-k jelentenek: laza elegancia, életigenlés, remek társaság, izgalmas sztorik. Ha már az izgalmakat említjük, elég csak arra gondolni, hogy a hagyományos golfnál egy fehér labdát kell felütni a "green"-re, itt meg egy Chivas-narancssárga labdát (amire ugye azért is szükség van, hogy egyáltalán látható legyen) a "white"-ra_ A nyári könnyű viselet helyett pedig a játékosok vastag ruhát, kabátot és sapkát viselnek, elütéskor pedig vagy vastag kesztyűt húznak, vagy vállalják, hogy jéghideg kézzel végzik el az ütést_ Mindezt 1.800 méteres magasságban, szikrázó jégkristályok között egy befagyott tó jegén kialakított pályán. Úgy látszik a Chivasnak sikerül nem csak a whisky-k, hanem egy úri sport területén is fogalommá válnia.

Az I. Chivas Snow Golf Series magyarországi fordulójának végeredménye
Média személyiségek:
  1. 1. Gundel-Takács Gábor
  2. 2. Ripli Zsuzsa (Playmate)
  3. 3. Zsola (a Zsola és a Vad Orchideák énekese)
Golfozók:
  1. 1. Visnyei György
  2. 2. Vattai Antal
  3. 3. Kovács Titusz

Különdíj:

A Chivas Regal partnerei közül Gyulai Gusztáv és Wossala Rozina a Pólus Palace Golf & Thermal Hotel***** különdíját nyerték

A magyarországi forduló 2005. december 8-án a Westend Jégteraszán került lebonyolításra. Ennek során mintegy 20 golfjátékos és 10 médiasztár mérte össze tudását, 9 db., jégből épített játékos putting pályán. Szarvas László (TV2) köszöntője után megkezdődött a versengés, mellyel párhuzamosan egy kiváló hangulatú parti is elindult. Ebben vélhetően jelentős szerepet játszott, hogy az eseményen a vendégek nem csak kiváló grill ételek és forró tea társaságában melegedhettek, de megkóstolhatták a Chivas Regal különleges, whisky alapú koktéljait is. Az est záróakkordjaként a Soma Trió jazz klasszikusokkal szórakoztatta a közönséget.

A hógolf

A hógolfot, ahogy a neve is jelzi havon, általában befagyott tavak jegén játsszák. A pálya havát minden versenyt megelőző napon tömörre préselik, hogy az éjszakai fagyás után a felszíne sima legyen, ezáltal könnyed futás biztosítva a labdának. A hógolfot 9 lyukon játsszák, melyek szakaszhosszai 120- 180m között változnak (33%- kal rövidebbek, mint a tradicionális golf esetén).

További információ: www.thisisthelife.com és www.chivas.hu