Gyöngyi
9 °C
9 °C

Lezárult a Coedu Tudásháló verseny szorgalmi időszaka

2004.04.30. 10:18
Sajtóközlemény:
42 diákok által készített elektronikus tananyag jutott tovább a nemzetközi tananyagkészítő versenyen

2004. április 26. Budapest

Lezárul az Oktopusz Alapítvány és a Coedu Távoktatási Kft. közös szervezésében megrendezésre kerülő Coedu Tudásháló verseny szorgalmi időszaka. A döntőbe jutásért 42 diákok által készített elektronikus tananyag versenyez.

Véget ért a Coedu Tudásháló verseny harmadik szakasza, amely alatt a csapatoknak elektronikus tananyagot kellett készíteniük az előzőleg általuk megadott témában. A 69 csapatnak, amely teljesítette az előző szakaszt és elkészítette tervezett tananyagának tartalomjegyzékét, 2004. április 19-én 18 óráig volt lehetősége pályázata leadására.

A szervezők örömére 42 csapatnak sikerült értékelhető pályaművet feltöltenie a versenyzők számára biztosított szerverre.

A szervezők által felkért szakmai zsűri - a Bírák - 2004. május 3-ig értékelik a beérkezett munkákat. A döntőbe a maximális pontérték 50%-át elért pályázatok kerülnek.

A döntőbe jutott pályamunkákat 2004. május 3-tól 2004. május 24-ig a verseny honlapján keresztül nyilvános tesztelésnek vetik alá. Ebben az időszakban bárki megnézheti és használhatja a legjobb pályamunkákat. A látogatottságra és a valós felhasználásra vonatkozó adatok alapján a pályázatok többletpontokat kapnak és ez alapján születik meg a végeredmény.

A verseny eredményhirdetésére és ünnepélyes díjkiosztójára 2004. június 4-én kerül sor. A díjátadó gálára a kategória-győztes csapatok kapnak meghívást, ahol a győztes csapatok minden tagja mp3-as discman-nel és különdíjakkal lesz gazdagabb.

A verseny döntőjébe jutott tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára az interneten keresztül 2004 végéig, a verseny honlapján (www.verseny.coedu.hu).

Emlékeztetőül: a 2003-2004-es tanévben meghirdetett Coedu Tudásháló versenyre 145 csapat, közel 900 diák és felnőtt segítő jelentkezett 226 településről határainkon innen és túl. A megmérettetésre a nevezés ingyenes volt. A szervezők meglepetésére az Egyesült Államokból és a környező országokból is nagy számban jelentkeztek csapatok elektronikus erőpróbára. Összesen 198 iskola diákjai és pedagógusai vágtak bele ebbe a versenybe; érdekesség, hogy 3 olyan csapat is indult, amely tagjainak nem azonos az anyanyelve.
A verseny fővédnöke Gyurcsány Ferenc Gyermek-, Ifjúsági és Sportminiszter, védnöke Dr. Bakonyi Péter, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke.

További információ:
Fischer Kristóf
kfischer@oktopusz.hu
http://www.verseny.coedu.hu

A szervezőkről

Oktopusz Alapítvány

Az alapítvány 2003-ban alakult, azzal a céllal, hogy a magyar elektronikus távoktatási piac működését támogassa, az iparág ismertségét és elfogadottságát javítsa, továbbá hozzájáruljon a magyar elektronikus távoktatási piac kultúrájának kialakításához népszerűsítéssel és oktatással.
Az alapítvány emellett távoktatási szabványok önszabályozó kialakítását támogatja, és az elektronikus távoktatási piac helyzetének folyamatos monitorozásával, elemzések, áttekintő tanulmányok készítésével a piac öninformálását ösztönzi Az EU vonatkozó ajánlásainak és fejlesztéseinek folyamatos figyelemmel követése, és erről a magyar piac informálása, illetve a magyar távoktatási piac EU-konformmá válásának elősegítése szintén az alapítvány feladata.
Az alapítvány fentebb felsorolt céljainak megvalósulásához kiadványok megjelentetését, rendezvények szervezését, események megrendezését, különböző az alapítvány szellemiségének megfelelő nyomtatott és elektronikus kiadvány(ok) megjelenését támogatja. Az alapítvány közhasznú szolgáltatásaiból bárki részesülhet.

Coedu Távoktatási Kft.

A Coedu Távoktatási Kft. 2002-ben alakult önálló céggé a Mimóza Kommunikációs Kft. elektronikus távoktatási üzleti egységéből. A vállalkozás két fő tevékenysége: az elektronikus tananyagfejlesztés és az elektronikus oktatási folyamatok technikai és módszertani támogatása. Az előbbi területhez tartozik a módszertani tanácsadás, elektronikus tananyag forgatókönyv készítés, elektronikus tananyag illusztrációk és multimédiás elemek gyártása, elektronikus tananyag kódolása, valamint teljes körű projektmenedzsment, az utóbbihoz a rendszerfelügyelet és karbantartás, adminisztráció, tutorálás és kapcsolódó képzések.
A Coedu Kft. a Mimóza alvállalkozójaként az Apertus Didakta program keretében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemmel és az Apertus Közalapítvánnyal együttműködésben, a felsőoktatás igényeihez igazodva 24 a magyar felsőoktatásban bevezetésre kerülő tananyagot készített el, valamint kialakított egy speciális, a felsőoktatásban használatos elektronikus távoktatási know-how-t.
Az oktatásban, az elektronikus tananyagok fejlesztésében és az elektronikus médiaiparban szerzett jelentős szakmai háttér alapján létrejött a Coedu Kft projektmenedzsment, oktatási és elektronikus tananyagkészítő bázisa, mely költséghatékony és a valódi hazai igényeknek megfelelő elektronikus távoktatási rendszereket fejleszt és működtet.