Emma
5 °C
8 °C

Szállásfoglalás az interneten

2004.09.25. 08:19
Az internetes szállásfoglalások piaca egyre több lehetőséget rejt magában. Ma már a világhálót használók legnagyobb része a weben keresztül keresi meg utazási célpontját, növekszik azok száma, akik online rendszereken keresztül foglalják szállásukat, illetve kérnek ajánlatot. Dinamikus fejlődésének köszönhetően a www.confhotel.hu nyújtja a legszélesebb kínálatot a szállodát és rendezvényhelyszínt keresők számára.
A Gazdaságkutató Intézet (GKI) elemzése szerint 2004. első negyedévben a hazai szállodák 52 százaléka, a panziók 25 százaléka biztosított lehetőséget interneten keresztül szobafoglalásra. A tavalyi évben az összes szállodai szobafoglalás 7 százalékát, a panziók esetén 6 százalékát kezdeményezték online.

Minél magasabb egy szálloda vagy panzió csillagszáma, annál valószínűbb, hogy csatlakozik a világhálóra, illetve rendelkezik honlappal. A négy és ötcsillagos szállodák internet-ellátottsága közel százszázalékos, míg az egy- és kétcsillagos szálláshelyeknél tíz közül hat jelenik meg a hálón. A panzióknál a háromcsillagosok 76 százalékának, míg az egy- és kétcsillagos szolgáltatók 66 százalékának volt internet-elérése.

Forrás: GKI

A Confhotel rendezvényszervező cég által életre hívott internetes kiadvány az elmúlt években médiapartnerein keresztül (Népszabadság Online, Magyar Hírlap Online, Index.hu) az internetet használók egyik legkedveltebb szállásfoglalási oldala lett. A látogatottság 60 százalékos növekedése, az online foglalások megduplázódása jelzi, hogy a felhasználók előszeretettel böngészik a www.confhotel.hu oldalait.

A várakozások szerint a belföldi szállásfoglalások további növekedése várható mind az egyéni mind a céges felhasználók körében. A confhotel.hu-ra látogatók közel kétszáz szálloda és rendezvényhelyszín részletes adatlapjai alapján választhatják ki a legmegfelelőbb helyszínt.

Az egyéni felhasználók között 2004 slágere a wellness-szolgáltatásokat kínáló szállodák voltak. Ezen a területen további felfutás várható a következő évben.

A Confhotel.hu adatai szerint a magyarországi szállásfoglalások az elmúlt egy évben megduplázódtak, míg egyes területein, mint például a rendezvényfoglalások esetében, megháromszorozódtak. A piaci előnyét a mögötte álló - többéves tapasztalattal rendelkező - rendezvényszervező cég jelenti. Az érdeklődők a weboldalon kiválaszthatják a kívánt rendezvényhelyszínt, majd ha szükséges, kérhetik az ügynökség segítségét, akik a céges rendezvények programjairól gondoskodnak.

Az idén elindított csapatépítés aloldalon a cégek legkülönbözőbb programok közül választhatnak, a vadvízi evezéstől a koronglövészeten át a terepjárós kalandozásig.