Olivér
0 °C
4 °C

Minél jobban ismerünk valakit, annál többet adhatunk neki...

2003.11.04. 09:45
...és annál inkább tudjuk, mire van éppen a legnagyobb szüksége. Nem mindegy, hogy az első lakását vásárolja vagy már építkezik, az első munkahelyére készül vagy családalapításon gondolkodik. Valamit mindenki tervez. A megvalósításhoz nyújtunk segítséget egy új megoldással:

CREDIT SUISSE PÉNZÜGYI TERVEZÉS

Olyan személyre szabott, rugalmasan módosítható portfoliót ajánlunk Önnek (önkéntes- és magánnyugdíjpénztár, egészségpénztár, élet-, baleset- és egészségbiztosítás, befektetési alapok), amellyel lehetősége nyílik családja jövőbeli anyagi helyzetének tudatos alakítására, a kijelölt céloknak megfelelően.

A szolgáltatás keretében "pillanatfelvétel" készül Ön, illetve családja anyagi helyzetéről, melyet több szempontból is megvizsgálunk. A felmérés eredményeként személyre szabott tanulmány készül.

Nyugdíjtervezés #alt#

A nyugdíjas években jelentkező jövedelemszükséglet meghatározásakor a család jelenlegi életszínvonalából indulunk ki. Ennek alapján - felhasználva az Ön jövőre vonatkozó személyes elképzeléseit - meghatározzuk időskori jövedelemszükségletét és kiszámítjuk, milyen mértékű folyamatos megtakarítás szükséges ahhoz, hogy nyugdíjas éveit az elképzelt életszínvonalon gondtalanul élvezhesse.

Kockázatelemzés

A pénzügyi tervezés szerves részeként bemutatjuk, hogy egy drasztikusan megváltozott élethelyzetben beálló jövedelemkiesés kapcsán milyen típusú és mértékű anyagi forrásokra támaszkodhat a család.

Kiszámítjuk azt a tőkeszükségletet, amely elegendőnek bizonyulhat a kritikus időszak pénzügyi értelemben vett átvészeléséhez anélkül, hogy a megszokott életszínvonalban megrendítő törés következne be.

Az elemzések rendszeres időközönkénti megismétlésével a változó élethelyzeteknek megfelelően módosíthatjuk is pénzügyi tervét, amely a következő főbb pontokat tartalmazza:

  • a háztartás jelenlegi és nyugdíjaskori várható kiadási szintje és szerkezete hazai és európai összehasonlításban,
  • a várható saját jogú társadalombiztosítási, magán- és önkéntes nyugdíjpénztári, valamint biztosítási nyugellátás értékei,
  • a hiányzó nyugdíjcélú források mértéke, a megtakarítási szükséglet meghatározása,
  • a várható hozzátartozói - árvaellátás, özvegyi, szülői, baleseti hozzátartozói - nyugellátás forrásai és értékei,
  • a várható rokkantsági, baleseti rokkantsági ellátás értékei,
  • a jövedelemkiesés esetén kockázatnak kitett források mértéke,
valamint az eredményeket meghatározó alapadatok és feltételezések bemutatása.

Megengedheti magának, hogy nem foglalkozik vele?

Jelentkezzen 2003. december 15-ig, hogy ajándékba adhassuk Önnek személyre szabott pénzügyi tervét!

Telesuisse ügyfélszolgálat: 06 40 30 30 30

www.cslife.hu