Orsolya
7 °C
17 °C

Minden másnapra jut egy csoda

2008.05.05. 10:16

Az elmúlt 5 év alatt több mint 700 kisbeteg kérését tudta országszerte valóra váltani magánszemélyek és társaságok támogatásával, önkéntesek összefogásával a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány.

Minden másnapra jut egy csoda
 

Az elmúlt 5 év alatt több mint 700 kisbeteg kérését tudta valóra váltani magánszemélyek és társaságok támogatásával, önkéntesek összefogásával a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány.

Tavaly a 223 teljesített kívánságból minden második nap jutott az ország valamelyik pontján: többen kértek számítógépet, digitális fényképezőt, gitárt, játékokat, jó néhányan külföldre utazhattak: delfint simogattak vagy kulturális, történelmi nevezetességeket kerestek fel. Volt, aki annyit kért, szeretne a vidámparkba, állatkertbe eljutni és egy önfeledt napot ott tölteni. A legemlékezetesebb kívánságok mégis a hírességekkel történő találkozások: sportolókkal, művészekkel beszélgethettek vagy énekelhettek együtt a gyerekek, egy kislány Kertész Imre Nobel-díjas íróval is megismerkedhetett. A valóra vált álmok olvashatók a http://www.csodalampa.hu/ weboldalon.

Jelenleg többen várnak arra, hogy laptopot, telefont, számítógépes játékot kaphassanak, a Real Madrid-meccsét szeretne élőben látni egy kisfiú. Gyógyulását várja egy nagylány a lourdes-i utazástól, Legolandba utazhat egy kisbeteg és néhányan szeretnének magyar művészekkel - LL.Junior, NOX, Irigy Hónaljmirigy - találkozni.

Évente ötezer 3-18 év közötti, nagyon súlyos kisbeteg él ma Magyarországon, akinek az állapotát az orvosok életveszélyesnek minősítik, ők kezelések nélkül menthetetlenek lennének. A többségében rosszindulatú daganattal, leukémiával küzdő, tüdő, máj- és szívtranszplantált vagy arra váró, illetve izomsorvadásban és sajnos még nagyon sok egyéb, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekek egy-egy álmát valósítja meg az alapítvány. A kívánságteljesítésekkel az alapítvány önkéntesei szeretnének mosolyt varázsolni az arcukra, mind több örömet szerezni és ezzel erőt adni nekik, hogy legyen erejük leküzdeni a betegségüket.

Az orvosi együttműködéssel tevékenykedő szervezet szinte teljes egészében a magánadományozók és a cégek támogatásából tudja fedezni az álmok megvalósítását.

Most az 1 % felajánlásával még többen hozzájárulhatnak ezekhez a mindennapi csodákhoz.

További információ:

Felkai Márta

kommunikációs vezető

Csodalámpa Alapítvány

06-20-519-1652