Árpád
-2 °C
9 °C

A csúcsminőség ma már nem luxus

2005.04.05. 09:46
Ma már nem számít luxuscikknek a digitális fényképezőgép, a digitális videokamera valamint a DVD lejátszó sem, sőt mostanra az LCD tévé és a DVD felvevő is bekerült az elérhető és megfizethető kategóriába. Már közel egy jobb videó áráért vásárolhatunk asztali DVD felvevőt és egy LCD TV sem kerül többe, mint amennyit egy-két éve egy 72 cm-es hagyományos sík képcsöves TV-ért kértek. A legnagyobb országos hálózattal rendelkező, képalkotó és multimédiás eszközöket forgalmazó cég, a Photo hall szaküzletei kínálatának néztünk utána.

Az asztali DVD lejátszók szinte teljesen kiszorították mára a hagyományos videomagnókat. Persze sokan azét ragaszkodtak még hozzá, mert a DVD-vel nem tudtak felvételeket rögzíteni. Mostanra ez az akadály is elhárult, hiszen megjelentek a piacon az asztali DVD felvevők, melyek felveszik a versenyt a hagyományos videók pár évvel ezelőtti áraival is. A technikai előnyöket pedig nem kell különösebben részletezni, hiszen a most kapható Panasonic DMR-E55 típussal egyszerűen digitalizálhatók a hagyományos videoszalagon tárolt felvételek, egy gombnyomásra műsort rögzíthetünk a tv-ből, és mindehhez nem kell számítógép drága és bonyolult digitális mozgóképszerkesztő programmal. Sőt, ezen készülék merevlemezes változatával akár 142 órányi filmet is rögzíthetünk.

1-2 éve szinte még elérhetetlen álomnak tűnt egy LCD TV megvásárlása, mára ez a csúcsminőség is elérhető közelségbe került. Az LCD tévé valóban a luxus érzetét kínálja, hiszen a legtöbb modell 8-12 cm vastag, így akár képként a falra is szerelhető. A hagyományos tévékkel ellentétben nem vibrál, nem fárasztja annyira a szemet. A Photo hall multimédiás boltokban kapható Samsung LW-20M21C típus 51 cm-es képátmérővel, sztereó hang, teletext és gyorstext funkcióval rendelkezik, és az ára mától csupán 149 990 Ft.

Az MP3 technológia mára szinte már teljesen kiszorította a discmaneket, hiszen megjelentek a piacon az 1-2 GB memóriájú MP3 lejátszó-felvevő készülékek, melyek mindegyike USB adathordozóként is használható, ezáltal nagy mennyiségű adatot tudunk ezekkel a kis eszközökkel lementeni és "szállítani". Az egyik újdonság, a Samsung YPT-7 színes LCD kijelzőjén akár jpg formátumú képeket is nézegethetünk. A Philips Gogear HDD-065 típusú MP3/WMA lejátszó 2 GB memóriája több, mint 30 CD-nyi anyagot tud tárolni. A nagyméretű LCD kijelzővel, USB 2.0 full speed csatolóval ellátott készülék most akciós áron 49 990 Ft-ért kapható a Photo hall üzletekben.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!