Jolán
0 °C
6 °C

Hogyan vásároljunk karosszékből?

2004.12.02. 13:16
Az AC Nielsen idei felmérése megdöbbentő eredményt hozott: a tavalyi 10%-hoz képest az amerikaiak 84%-a állítja, hogy legalább egy karácsonyi ajándékot online vásárol meg az idén. Ezzel párhuzamosan az online-vásárlások idei forgalmára Németországban 11 milliárd eurót, azaz 2750 milliárd forintot jelez előre a GfK Piackutató Intézet! Minek is köszönhető ez a példátlan emelkedés? Érvényesül-e a tendencia Magyarországon, mindenapi életünben is? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ rövid összefoglalónkban.

Az online vásárlás mellett vitathatatlanul sok érv szól. Rengeteg időt spórolhat vele az a felhasználó, aki kiismeri magát a honlapok rengetegében - ehhez a mára kialakult tematikus gyűjtőportálok is sok segítséget nyújthatnak a tapasztalatlanabbaknak. Így nem kell az ünnepek előtt tolonganunk a boltokban - a megfelelő ajándékot keresvén szeretteinknek -, elegendő a karosszékből végigböngészni a jobbnál jobb ajánlatokat.

A nagy üzlethálózatokat fenntartó cégek ma már a felépítésükből adódó pluszköltségek miatt nem tudnak versenyezni a kedvező árakat kínáló portálokkal, mivel utóbbiak üzemeltetői általában épp az e módon lecsökkentett kiadásokat ültetik át a termékekhez csatolt kedvezményekbe. Így az egy-egy online áruház oldalára véletlenül feltévedő érdeklődő is elcsábulhat a kecsegtető leárazások láttán, amik a karácsonyi szezonban igencsak ellenállhatatlanok lehetnek!

Természetesen a fenti okok következtében hazánkban is ugrásszerűen megnőtt az interneten értékesített termékek száma. A GKI Gazdaságkutató Rt. felmérései alapján 2003-ban az előzetesen tervezett 6 milliárd forinthoz képest több, mint 7,5 milliárdot költöttünk on-line vásárlásaink alkalmával,ennek közel 30%-át az év utolsó két hónapjában, az ünnepekre készülődve. Számításaik alapján idén ez az összeg valószínűsíthetően átlépi a 10 milliárd forintot, mi pedig összesen körülbelül 700.000 alkalommal nyomjuk meg a "Megveszem!" gombot - azaz kis híján napi kétezer ember tartja tökéletesebbnek a világhálót a vágyott termék megszerzésére, mint a hagyományos értékesítési csatornákat.

Ha a fentiek alapján mi is úgy döntünk, az idei karácsonyi nagybevásárláshoz mi is igénybe veszünk némi "virtuális segítséget", érdemes szörfözni egy kicsit a világhálón, mielőtt elhatározzuk magunkat - a kis látogatottságú, silány termékválasztékú honlapokról megrendelt, "noname" márkájú ajándékkal nem örömet okozunk, hanem bosszúságot! Ezért lehetőségünk szerint mindig minőségi termékeket válasszunk, ezek összehasonlításához legjobb olyan áruházban keresgélni, amely számos világmárkával foglalkozik.

A megfelelő ajándék kiválasztása után jöhet a következő lépés: a termék értékének kiegyenlítése. E téren mi, magyarok még mindig szívesebben választjuk a "jól bevált" megoldást, azaz a postai utánvétet, mint a banki átutalást; nem is sejtve, hogy az alternatív megoldás, azaz az áruházzal szerződésben lévő futárszolgálat igénybevétele ma már pontosabb és olcsóbb házhozszállítási mód. Azonban kevés áruház-tulajdonos büszkélkedhet teljesen ingyenes házhozszállítással - érdemes rögtön hozzájuk fordulnunk, hiszen így a termék árán kívül egy fillért sem kell kifizetnünk, és előzetes egyeztetés alapján az adott időpontban kézhez kaphatjuk az árut. A legszínvonalasabb áruházak ezeket a kecsegtető szolgáltatásokat banki áruhitel igénybevételének lehetőségével is összekapcsolják, így akár kezdőrészlet befizetése nélkül juthatunk minőségi ajándékhoz, amelyet rögtön a karácsonyfa alá tehetünk!

Amennyiben Ön is szeretne a karosszékből ajándékot vásárolni szeretteinek, forduljon bizalommal az Extreme Digital szakembereihez - áruházunk széles választékkal, óriási karácsonyi akciókkal, 0%-os kezdőrészletű banki hitellehetőséggel és ingyenes házhozszállítással kényeztetni a digitális fényképezés és a számítástechnika szerelmeseit!

Extreme Digital fotó és számítástechnikai áruház
Web: www.edigital.hu
Email: shop@edigital.hu
Központi telefon: 452-0090, 452-0091
Fax: 450-1454
Üzletek címei:
1132 Budapest, Visegrádi u. 7/b.
1072 Budapest, Erzsébet krt. 15.
Teljes termékkínálatunkat és akciós ajánlatainkat keresse weboldalunkon.